Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti sa vrátili sklamaní, aspoň chvíľu oslavovali

Iba hŕstka skalných fanúšikov vítala slovenských hokejistov, ktorí sa v piatok krátko predpoludním vrátili z majstrovstiev sveta.

17.05.2013 13:44
Šatan, hokej, ms 2013, príchod Foto: ,
Fanúšikovia získali cenný autogram aj od Miroslava Šatana.
debata (1)

Hneď po príchode do Bratislavy čakalo na hráčov občerstvenie a krátka oslava – trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi gratulovali zverenci k 66. narodeninám. Vlani ich oslávil český kouč v Helsinkách, tentoraz sa hokejová výprava vrátila zo šampionátu o pár dní skôr. Vo štvrťfinále prehrali Slováci vo štvrtok s Fínskom po dramatickom priebehu 3:4.

„Určite ma to pár dní bude hnevať, ale taký je hokej. Možno nám stačilo vydržať do predĺženia, nájazdov. Našim cieľom bolo štvrťfinále. Tam sme sa dostali, ale aj tak vnímam turnaj ako neúspech. Z môjho pohľadu určite, lebo sme mali na viac,“ uviedol obranca Andrej Sekera jeden z najlepších slovenských hráčov na turnaji.

Tréner Vladimír Vůjtek po príchode do Bratislavy. Foto: Pravda, Ivan Majersky
Vujtek, hokej, príchod, MS 2013 Tréner Vladimír Vůjtek po príchode do Bratislavy.

Veterán Jozef Stümpel odohral na šampionáte štyri zápasy. Po súboji proti Lotyšsku už do hry nezasiahol. „Priznávam, všetko som si predstavoval inak. Taký je život hokejistu. Rozhodne neľutujem, že som na šampionát šiel. Po tom, ako som zostal sedieť na tribúne, som prežíval zápasy veľmi ťažko. Pocit, že nemôžem pomôcť, nie je veru príjemný. Stále som čakal na to, že ešte môžem dostať šancú, tá však už neprišla. Teraz si potrebujem trochu oddýchnuť a povenovať sa rodine.“

Andrej Sekera si zapózoval s fanúšičkami. Foto: Pravda, Ivan Majerský
Sekera, MS 2013, hokej, príchod Andrej Sekera si zapózoval s fanúšičkami.

Jedným zo skalných, ktorí čakali v Bratislave na príchod hokejistov, bol Silvester zo Zemného. „Prišiel som si pre podpisy. Je to moja vášeň, ktorej sa s obľubou venujem. Cením si najmä podpisy Pavla Demitru, Mira Šatana, Jozefa Stümpela či Michala Handzuša. Už niekoľko rokov chodím po každom šampionáte čakať na hokejistov. Odkedy hrá Slovan v KHL, striehnem po zápasoch aj na jeho hráčov. Na naše pomery je skvelé už len to, že hráme v A-kategórii. Preto si vážim aj postup do štvrťfinále. Turnaj som prežíval veľmi emotívne, musel som si dokonca zobrať dovolenku, lebo pri veľkej nervozite sa dá chodiť do práce len veľmi ťažko,“ povedal.

Príchod hokejistov do Bratislavy Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Študenti získali podis aj od Petra Ölveckého.
1 debata chyba