Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sýkora odchádzal od tímu s úsmevom, Šťastný prežíval obrovské sklamanie

Stalo sa mu to už druhýkrát po sebe, absolvoval prípravu, ale na hokejový šampionát necestuje. Ján Sýkora však na reprezentáciu nezanevrie.

29.04.2013 19:14
Sýkora, Šťastný Foto: ,
Ján Sýkora (vľavo) a Andrej Šťastný prichádzajú na zraz hokejovej reprezentácie.
debata (1)

„Samozrejme, že som sklamaný, avšak život sa nekončí. Veril som, že sa mi to môže podariť, ale o rok príde ďalšia šanca a ja sa pokúsim o nomináciu opäť,“ tvrdil útočník z Banskej Bystrice Ján Sýkora, ktorému však zlá správa nevzala úsmev z pier.

To, že ho tréner Vladimír Vůjtek vyškrtol zo zostavy v poslednej chvíli, neprežíval dramaticky. „Asi to je aj lepšie, ako keby som vypadol už na začiatku prípravy,“ dodal.

Mladík, ktorý v príprave svojim kúskom v zápase proti Česku pobavil celý svet chce rok na sebe tvrdo pracovať a ak sa podarí, možno prestúpi do niektorej z prestížnejších európskych súťaží. O tom, že za jeho vyradením z kádra môže byť práve to, že hrá v „slabej“ extralige, špekulovať nechce.

„Neviem, či aj toto mohlo zohrať rolu. Bolo to rozhodnutie trénera, treba ho prijať,“ povedal pre Pravda.sk.

Na šampionáte v Helsinkách sa tak predstavia iba dvaja hráči zo slovenskej súťaže, Marcel Haščák a Jozef Stümpel. „Ja im to obom prajem. Som rád za Hakiho, Jožko Stümpel, to je už legenda slovenského hokeja,“ uviedol.

Sýkora aj napriek sklamaniu na reprezentáciu nezanevrie. „Odmala sledujem každé majstrovstvá sveta a tento rok to nebude inak. Ak s chalanmi spolu trénujete niekoľko týždňov, nemôžete im nefandiť. Budem s nimi prežívať každý jeden zápas,“ poznamenal.

O poznanie horšie znášal vyradenie z kádra Slovákov Andrej Šťastný zo Slovana. „Bola tam šanca 50:50, ale nevyšlo to. Dúfam, že sa to podarí o rok,“ povedal novinárom a následne odišiel späť do šatne.

1 debata chyba