Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík na MS nepríde. Kopecký pomôže napriek zranenému ramenu

Pre Mariána Gáboríka sa v noci zo soboty na nedeľu skončila klubová sezóna, slovenskú reprezentáciu však na majstrovstvách sveta vo Švédsku a Fínsku neposilní. Naopak, do Helsínk pricestuje napriek zranenému ramenu Tomáš Kopecký.

28.04.2013 20:49
kopecky, MS Foto:
Tomáš Kopecký.
debata (6)

Gáborík neprešiel v Columbuse lekárskou prehliadkou. Informoval o tom generálneho manažéra národného tímu Otta Sýkoru. Odchovanca trenčianskeho hokeja opäť trápia triesla. "Sužovali ho posledný mesiac. Neprešiel zdravotnou prehliadkou a manažment ani kluboví lekári mu preto neodporučili štart na šampionáte. V najbližšom období má Marián absolvovať ďalšie vyšetrenia u špecialistov a na základe nich sa rozhodne, či podstúpi operáciu alebo si vystačí s konzervatívnou liečbou,“ cituje oficiálna stránka Slovenského zväzu ľadového hokeja Sýkoru.

Realizačný tím reprezentácie si od Gáboríka sľuboval výrazné posilnenie ofenzívy. "Mal som s Mariánom dlhý rozhovor. Chápem jeho situáciu, je v novom klube, vedenie Columbusu si od neho v ďalšej sezóne veľa sľubuje. Pre reprezentáciu by bol štart hráča jeho kvalít na majstrovstvách sveta veľkou pomocou, no nedá sa nič robiť. Musíme sa s tým vyrovnať,“ dodal Sýkora pre hockeyslovakia.sk.

Kopecký, ktorý patril v tejto sezóne NHL k lídrom Floridy, sa na MS predstaví druhýkrát v kariére. Vlani patril k partii, ktorá v Helsinkách získala nečakané striebro. „Tomáš telefonoval mne, aj Vladimírovi Vůjtkovi a potvrdil nám štart na majstrovstvách sveta. Absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou a hoci jeho rameno nie je stopercentne zdravé, cez to všetko chcel reprezentovať svoju krajinu. Klub mu v tom vyhovel, vedeniu tímu Florida Panthers sme vďační,“ uviedol Sýkora.

V play off NHL pokračuje šesť Slovákov – brankári Peter Budaj (Montreal) a Jaroslav Halák (St. Louis), obrancovia Zdeno Chára (Boston), Ľubomír Višňovský (NY Islanders) a útočníci Marián Hossa, Michal Handzuš (obaja Chicago). Tomáš Tatar (Detroit) čaká na šancu na farme.

6 debata chyba