Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sklamanie sa nedá ani popísať, vraví český brankár Kovář

Vzájomná bilancia i papierové predpoklady hovorili v ich prospech, no z ľadu odchádzali sklamaní. Českí hokejisti nezvládli kľúčové okamihy semifinálového duelu majstrovstiev sveta proti Slovensku a len tretíkrát z trinástich vzájomných stretnutí na majstrovstvách sveta tomuto súperovi podľahli.

19.05.2012 21:55
cesi, smutok Foto:
Smútok českých hokejistov.
debata

Kľúčovou postavou sobotňajšieho súboja bol Miroslav Šatan, ktorý v prvej tretine otvoril skóre a po 56 sekundách v tretej časti pridal v oslabení druhý – víťazný gól.

„Zápas sa lámal na začiatku tretej tretiny. Hrali sme presilovku, ušiel nám hráč a ja som jeho nájazd nechytil. To rozhodlo,“ tvrdil sklamaný brankár Jakub Kovář. Vo štvrťfinále proti Švédom mužstvo podržal, proti Slovákom však duel nedochytal. Po treťom góle Liborr Hudáčka ho vystriedal Štěpánek.

„Naše sklamanie sa nedá ani len popísať. Cítili sme, že finále nie je ďaleko. Vedeli sme o sile Slovákov, ale predstavovali sme si to trošku inak. Hrali to, čo v predošlých zápasoch. Bohužiaľ sa k tomu pridalo troška smoly pri druhom góle a záver si už postrážili,“ dodal Kovář.

Jediný presný zásah českého tímu zaznamenal Michael Frolík. Spoluhráč Mariána Hossu z Chicaga chválil po stretnutí slovenského brankára Jána Laca. „Chytal veľmi dobre, rovnako ako počas celého turnaja,“ skonštatoval sklamaný Frolík.

Česi mali podľa neho silnejší káder, no zlomil ich inkasovaný gól vo vlastnej presilovke. „Mal som predtým dve šance, ale nepadlo mi to tam. Sme veľmi sklamaní. Slováci na nás čakali v strednom pásme a len ťažko sme sa dostávali pred ich bránku. Často sme puk len nahadzovali do pásma. Vyrovnali sme a v druhej tretine sme boli lepší, ale nestačilo to,“ poznamenal Frolík.

Českí hráči veria, že na sklamanie do nedela zabudnú a v zápase o bronz chcú zdolať domácich Fínov. „Do zápasu musíme ísť s čistou hlavou. Stále máme o čo hrať. Medaila je predsa na dosah,“ myslí si Frolík. „Bude ťažké zabudnúť na tento duel, ale nič iné nám neostáva. Čaká nás ďalší náročný súboj,“ doplnil spoluhráča skúsený Petr Nedvěd.

debata chyba