Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi získali bronz. Nad domácimi Fínmi vyhrali 3:2

Českí hokejisti porazili v zápase o tretie miesto na majstrovstvách sveta v Helsinkách Fínsko 3:2 a rovnako ako pred rokom získali bronzové medaily. Zverenci trénera Aloisa Hadamczika získali tretí cenný kov za sebou. Dnešný duel sa šampiónmi z minulého roka rozhodli už v prvej tretine, v ktorej strelili všetky svoje bránky.

20.05.2012 15:54 , aktualizované: 17:13
Česko, bronz Foto:
Bronzoví hokejisti Česka.
debata (19)

Zápas o 3. miesto:
Fínsko – Česko 2:3 (1:3, 0:0, 1:0)

  • Góly: 17. Pyörälä (Immonen, Järvinen), 50. Jokinen - 13. Průcha (Krajíček), 18. Novotný (Kašpar), 20. Krejčí (Hemský)
  • Fínsko: Vehanen – Hietanen, Mäenpää, Kukkonen, Jaakola, Niskala, Salmela, Väänänen, Järvinen – J. Jokinen, M. Koivu, Filppula – Joensuu, Kontiola, Pihlström – N. Kapanen, Kiiskinen, Komarov – Michael Granlund, Pyörälä, Immonen
  • Česko: Štěpánek – Nakládal, Němec, Krejčík, Čáslava, Krajíček, Mojžíš, Blaťák – Michael Frolík, Plekanec, Tenkrát – Hemský, Krejčí, Průcha – Vondrka, Nedvěd, Koukal – Petružálek, Novotný, Kašpar

Prvú vážnejšiu šancu si vypracovali Česi, keď v 6. min Plekanec poriadne preveril Vehanena. Fínsky gólman aj s veľkou pomocou obrancov neinkasoval. O dve minúty neskôr takmer „zahrmelo“ na druhej strane, puk sa od Niskalu cez Granlunda dostal k Immonenovi, ktorého pokus smeroval tesne nad. Následný protiútok zakončil Tenkrát iba do Vehanenovho betónu a o niečo neskôr nepochodil ani Plekanec, keď medzi kruhmi pripravený na strelu vybojoval aspoň presilovku. Tú využil Průcha, ktorý za fínskeho brankára tečoval puk z hokejky Krajíčka.

V 17. min vyrovnal po prieniku do útočného pásma súpera Pyörälä. O 29 sekúnd neskôr Česi opäť viedli, po vyrazenej strele Kašpara sa puk dostal k Novotnému, ktorý po obkrúžení bránky nahodil puk do bránkoviska a ten skončil za Vehanenom. V poslednej minúte úvodného dejstva úspešne zakončil protiútok Krejčí a poslal Česko do dvojgólového vedenia.

V 21. min dobiedzal pred Štěpánkom kapitán domácich M. Koivu a vzápätí sa blysol Vehanen pri šanci českého mužstva. V 28. min to skúšal opäť Koivu, no Štepánek bol pozorný. Česi pozorne bránili súpera a v druhom dejstve mu už nedali výraznejšiu šancu na skorigovanie či vyrovnanie.

V prvej polovici III. tretiny sa viac bojovalo, ako hralo. Niektoré skrumáže pred brankármi sa končili strkanicami či inými „výmenami názorov“. Šancu Fínov na úspešný výsledok vykresal v 50. min v presilovej hre Jokinen. Tréner Jalonen siahol v závere k hre bez gólmana, skóre sa však už nezmenilo.

Puk končí vo fínskej sieti.
V tomto momente sa Fíni radovali.
+2David Krejči pred fínskym brankárom Petrim...
19 debata chyba