Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovensko? Príbeh Popolušky, bojujúcej aj za nebohého kamaráta

Spanilá jazda slovenských hokejistov na svetovom šampionáte v Helsinkách fascinuje aj zámorských novinárov, ktorí sa inak po väčšine venujú len bojom o Stanley Cup. Kanadská stránka tsn.ca sa venuje veľkému úspechu zverencov trénera Vladimíra Vůjteka, pričom poukazuje na viaceré zaujímavosti zo slovenského tímu.

20.05.2012 15:47
Slovensko, radosť Foto:
Obrovská radosť slovenských hokejistov.
debata (3)

Bojovníci na pohľadanie, opisujú zámorskí novinári slovenský tím, pričom poukazujú aj na skutočnosť, že hokejisti s dvojkrížom na drese bojujú aj za nebohého kamaráta Pavla Demitru, ktorý zahynul pri leteckom nešťastí Lokomotivu Jaroslavľ 7. septemra 2011.

„Bohužiaľ, čas sa nedá vrátiť, no Paľa budeme mať stále v našich srdciach,“ priznal po víťaznom semifinále nad Českom Michal Handzuš.

ONLINE PRENOS
Sledujte spoločne s nami online prenos z finálového zápasu Slovensko – Rusko v nedeľu od 19:30 na Pravda.sk!

Slováci dokázali v priebehu troch dní znechutiť hokej vysoko favorizovanej Kanade a následne aj „bratom“ Čechom. V Helsinkách je pred nimi už len jeden zápas a najväčšia výzva – hviezdami nabitý tím Ruska, ktorý na šampionáte ešte neprehral.

„Popoluška zo Slovenska bude chcieť šokovať aj ďalšieho favorita. Na Rusko majú pritom Slováci skvelé spomienky, veď pred desiatimi rokmi získali svoj doterajší jediný titul práve v súboji so zbornou,“ pripomína kanadské médium.

Sympatickú hru a výkony slovenskej družiny ocenili aj zámorskí fanúšikovia. „Ak by sa Slovákom podarilo zdolať Rusov, ktorí majú podľa mien suverénne najlepšie mužstvo na turnaji, tak sa kanadskí hokejisti nebudú musieť cítiť tak hrozne. Napokon, mohli by si povedať, že vo štvrťfinále prehrali s následnými majstrami sveta. To nie je zlé,“ priznal fanúšik s prezývkou BIC1.

3 debata chyba