Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov určite nepodceníme, zdôraznil Plekanec

Tomáš Plekanec priviedol český národný tím na svojom prvom veľkom turnaji s "céčkom" na drese do semifinále majstrovstiev sveta. V sobotu sa českí hokejisti stretnú v Helsinkách so Slovenskom a útočník Montrealu si uvedomuje, že reprezentáciu rozhodne nečaká ľahký súper.

18.05.2012 10:16
Handzuš Plekanec Foto:
Momentka z vlaňajšieho šampionátu. Tomáš Plekanec v súboji s Michalom Handzušom.
debata (2)

„Bude to veľmi ťažký zápas. Videli sme kúsok duelu Slovákov a hrajú výborne. Tímovo. Neprichádza do úvahy, aby sme si mysleli, že to bude ľahšie ako napríklad proti Kanade,“ povedal Plekanec po štvrťfinálovej výhre nad Švédskom. „Určite sa nestane, že by sme niečo podcenili, alebo hovorili, že je to ľahšie súper ako Kanada,“ podotkol.

Česi sa budú snažiť nadviazať na výborný výkon, ktorým sa prezentovali proti švédskemu. „Najmä v prvej tretine sme hrali to, čo sme chceli. V druhej sme na konci boli trochu pasívnejší, neskoro sme striedali a oni nás zamkli. Ale potom Mich (Milan Michálek) parádne vybojoval puk v rohu a rozhodol,“ vrátil sa Plekanec k duelu, ktorý Česi vyhrali vďaka gólu 29 sekúnd pred koncom 4:3.

Dvadsaťdeväťročný center si rovnako ako jeho spoluhráči aj fanúšikovia všimol, že český tím vo štvrťfinále Švédov zaskočil aktívnou hrou. „Výborne sme korčuľovali a mali sme aj dobre postavenú obranu v strednom pásme. Trošku si s nami nevedeli dať rady,“ uviedol Plekanec, ktorý nastupoval v elitnej formácii s Milanom Michálkom a Martinom Eratom. Bol tak na ľade aj pri rozhodujúcom góle. „Milan si nechal gól na správnu chvíľu,“ povedal.

Plekanca potešila aj skutočnosť, že Česko uspelo vo štvrťfinále práve proti nie príliš obľúbenému Švédsku. Národný tím pod vedením kouča Aloisa Hadamczika Severanov na MS alebo olympiáde do štvrtka nikdy neporazil. „Je dobre, že sa nám podarilo tú bilanciu v dôležitých zápasoch otočiť, a navyše u nich,“ dodal Plekanec.

2 debata chyba