Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mysleli sme si, že Francúzi sa poddajú a prestali sme hrať, priznal Kopecký

Obrovský kameň zo srdca spadol slovenským hokejistom po vydretom triumfe nad Francúzskom, vďaka ktorému sa dostali do štvrťfinále svetového šampionátu. "Francúzi dobre korčuľovali, my sme im nechávali veľa priestoru. Bolo to celé v hlavách. Hra proti slabším súperom nám nevychádza, sme proti nim strnulí a bojíme sa o výsledok," priznal po zápase center prvého útoku Michal Handzuš.

15.05.2012 18:15
Vladimír Vůjtek, Michal Handzuš Foto:
Vladimír Vůjtek dáva pokyny Michalovi Handzušovi.
debata

Hrdinom zápasu zo slovenskej strany sa stal Branko Radivojevič, autor dvoch gólov, vrátane toho víťazného. „Toto bol náš najťažší zápas na šampionáte. Bol náročný najmä po psychickej stránke. Začali sme výborne, ale Francúzi hrali skvele a dotiahli sa. Každý jeden duel na šampionáte bol pre nás akoby play-off, bojovali sme o olympiádu a vybojovali sme si ju,“ tešil sa trenčiansky rodák.

Slováci svoj základný cieľ splnili, teraz už môžu len prekvapiť. „Už môžeme byť uvoľnení, keď spravíme niečo navyše, bude to príjemný bonus. Vo štvrťfinále si už súpera nevyberiete, všetky tímy sú tam kvalitné,“ priznal Radivojevič.

Rovnako nadšený bol aj kapitán tímu Zdeno Chára. Ten už pred šampionátom jasne prizvukoval, že do Fínska cestuje hlavne preto, aby pomohol vybojovať pre Slovensko miestenku v Soči. „Som rád, že sme splnili ciele, ktoré sme si dali pred turnajom. Teraz sa musíme sústrediť na ďalšie zápasy. O našom postupe do štvrťfinále rozhodla tímová hra a bojovnosť. Nebolo to pre nás ľahké, stretnutia na tomto turnaji sú ťažké nielen po fyzickej, ale aj psychickej stránke. Máme mladý tím, viacerí hráči také náročné duely ešte nehrali. Osobne mám rád momenty, keď sa hrá o všetko, užívam si ich. Francúzi boli prekvapením turnaja a zaslúžili si hrať o postup. Naše chyby pramenili z dobrej hry Francúzov, ale aj z našej nervozity,“ priznal kapitán tímu NHL Boston Bruins.

Šampionát v Helsinkách zachytil v skvelej forme Tomáša Kopeckého. Útočník Floridy strelil svoj štvrtý gól na turnaji, keď zvyšoval na 2:0. „Čakali sme náročný zápas. Keď sme dali prvé dva góly, zostali sme akoby zaskočení. V hlavách sme si mysleli, že sa Francúzi poddajú a prestali sme hrať. Oni si však hrali celý zápas to svoje a boli nepríjemným súperom. Dnes to bolo aj o srdci, vždy musíte viac chcieť ako súper. Každý odviedol pre tím maximum. Vo štvťfinále bude každý súper ťažký, nemáme čo stratiť. Máme veľkú šancu na úspech, musíme žiť pre okamihy štvrťfinále, vychutnať si ho a odviesť maximálny výkon,“ priznal hráč s číslom 82 na drese.

Asistent trénera Vladimíra Vůjteka Jerguš Bača priznal, že v tíme očakávali ťažký zápas. „Francúzi mali šancu uhrať štvrťfinále, a preto do tohto stretnutia dali všetko. Najmä v útočnej fáze boli vynikajúci. Na majstrovstvách sveta je už veľmi ťažké hľadať mužstvo, ktoré by fyzicky nevládalo. Francúzi sa z 0:2 dotiahli na 2:2, vyrovnali aj ďalšie naše vedenie a v posledných sekundách mali šancu remizovať. Aj vďaka Jánovi Lacovi sme vyhrali. Dnes sme chceli hrať disciplinovane, nedať súperovi priestor na presilovky, čo sa nám darilo. V každom prípade klobúk dole pred Francúzmi, ktorí sú milým prekvapením turnaja. My sme hrali ako tím, čo bolo veľmi dôležité,“ priznal niekdajší skvelý obranca.

debata chyba