Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bielorusi zápas vypustili, čertil sa tréner Vůjtek

Realizačný tím slovenskej hokejovej reprezentácie veľmi pozorne sledoval v Hartwall Arene súboj medzi Bieloruskom a Francúzskom. Ak by Bielorusi zobrali "galskému kohútovi" aspoň bod, Slováci by mali istotu postupu do štvrťfinále i olympijskej miestenky do Soči 2014. K splneniu tohto sna zostávalo 77 sekúnd, keď francúzsky obranca Yohann Auvitu prepálil brankára Milčakova a postaral sa o ďalšie prekvapenie šampionátu. Francúzsko zvíťazilo 2:1 a v utorok bude bojovať so Slovenskom o miestenku do štvrťfinále.

14.05.2012 18:31
Vladimír Vůjtek Foto:
Tréner Vladimír Vůjtek sledoval súboj v hľadisku.
debata (19)

„Zápas nestál za nič, veľmi ťažko sa sledoval celých 60 minút. Sedieť v hľadisku bolo utrpením. Ťažko sa pozeralo najmä na Bielorusov, ktorí duel odsabotovali a ich výkon nebol hodný majstrovstiev sveta. Nasadenie hráčov zvučných mien bolo smiešne. Dopadlo to pre nás zle. Ale od začiatku sme hovorili, že si štvrťfinále musíme uhrať vlastnými silami. Nič sa nedá robiť. V utorok musíme zabojovať a opäť dať do súboja všetko,“ povedal Vladimír Vůjtek.

Slováci vzhľadom na vývoj v skupine budú musieť pristúpiť s plnou vážnosťou aj k záverečnému vystúpeniu v základnej časti turnaja. „Mohli sme mať tri dni pokojnú prípravu na štvrťfinále, takto musíme bojovať. Otočilo sa to proti nám. V druhej skupine by dvanásť bodov pokojne stačilo na postup. Sú to však majstrovstvá sveta, prišli sme hrať za Slovensko a musíme vyhrať aj v utorok proti Francúzsku. V každom prípade sme chceli proti tomuto tímu body, pretože teoreticky ešte máme šancu na 3. miesto v skupine. Francúzi sú príjemným prekvapením tohto šampionátu, ale nie sú to len nejakí pozbieranci, aj keď ich káder je nevyrovnaný. Hrajú v popredných ligách po celom svete,“ priznal Vladimír Vůjtek.

19 debata chyba