Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handzuš: Musíme sa viac tlačiť pred bránku a streliť aj hnusný gól

"Cítim sa celkom dobre, preto nevidím žiaden dôvod, aby som nehral," potešil trénerov i fanúšikov v Helsinkách útočník Michal Handzuš. Skúsený hokejista San Jose tak nastúpi už o niekoľko hodín proti USA na svoj prvý zápas šampionátu vo Fínsku. Handzuš po predzápasovom rozkorčuľovaní odpovedal na otázky médií.

07.05.2012 12:13
Michal Handzuš Foto:
Michal Handzuš.
debata (8)

Nastúpite dnes proti USA?
Áno, dnes budem hrať.

Ako sa cítite zdravotne?
Celkom dobre. Nie je dôvod nehrať.

Nastúpite v prvom útoku s Tomášom Kopeckým a Brankom Radivojevičom. S akými úlohami?
S takými, aké má celé mužstvo. Hrať dobre a vyhrať. Máme štyri päťky, ktoré hrajú dobrý hokej. Musíme v tom pokračovať a hrať tímovo. Je to o tom, aby sme sa veľa rozprávali. Američania hrajú už dlhšie veľmi dobre. Majú mladé mužstvo, rýchle, korčuliarsky a technicky vyspelé. Čaká nás veľmi ťažký súper.

Pomohlo, že ste hneď nenastúpili a trochu si oddýchli?
Bolo by pre mňa asi ťažké hrať dva zápasy za dva dni, čo som netrénoval dva týždne a ešte doznieva zdravotný problém. Nechceli sme riskovať, takto to bolo dohodnuté od začiatku. Som tu, sú to majstrovstvá sveta, a tak chcem hrať. Veľmi rád by som mužstvu pomohol. Chalani však aj bezo mňa odohrali dva dobré zápasy.

Ako sa vám páčil zápas Slovensko – Fínsko?
Mužstvo zahralo dobre. Veľmi dobre v obrane, no musíme byť odvážnejší v útoku, viac sa tlačiť pred súperovu bránku. Mali sme nejaké šance, ale veľmi zvonku. Minimálne jeden hráč by mal cloniť pred brankárom, skúsiť dať aj také hnusné góly z odrazených pukov. Taký, aký sme dostali. Potrebujeme zlomiť sériu prehier o gól a vyhrať.

Cloniť pred súperovou bránkou bude vaša úloha?
Budem sa o to snažiť.

Tréner Vůjtek: Handzuš má stmeliť prvý útok

Tréner hokejistov Slovenska Vladimír Vůjtek dve prehry jeho zverencov v dvoch zápasoch na majstrovstvách sveta berie vecne.

„Aj v noci po zápase človek uvažuje, ako čo najlepšie zostaviť mužstvo, kam zaradiť Miša Handzuša. V hlave sa mi premietal zápas proti Fínsku. Nesmieme klesať na duchu, čaká nás tretí ťažký zápas v sérii. Pokúsime sa bodovať. Handzuš nastúpi v prvom útoku s Tomášom Kopeckým a Brankom Radivojevičom. Má veľa skúseností, je výborný na vhadzovaní, môže pomôcť v presilovkách. Verím, že stmelí prvý útok.“

Kam pôjde Marcel Hossa? „Ďalšie útoky zatiaľ meniť nebudeme. Chytať bude Jano Laco.“

Je ešte reálny príchod niektorého hráča z NHL? „Vývoj v NHL sledujeme, no šanca na Halákov a Meszárošov príchod je takmer žiadna. S oboma však chceme hovoriť. Mužstvo je pozitívne naladené, avšak každá prehra uberá z pohody.“

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba