Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oslava gólu? Kopíroval som Cristiana Ronalda, priznal Tatar

Tomáš Tatar patril v zápase proti Kanade k najaktívnejším útočníkom slovenskej hokejovej reprezentácie. Práve po jeho strele z 22. minúty padol prvý gól Slovenska na šampionáte.

05.05.2012 09:00
Tomáš Tatar Foto:
Tomáš Tatar a jeho oslava gólu á la Cristiano Ronaldo.
debata

Hrali ste s veľkou chuťou. Mali ste proti Kanade zvýšenú motiváciu?
Určite. Hrať proti Kanade je vždy veľká zábava. Je to veľmi kvalitný súper, túžili sme ho zdolať. Každého z nás stretnutie bavilo, aj keď sme ho napokon prehrali.

Čo o tom rozhodlo? Kedy sa lámal zápas?
Keď sme inkasovali tretí gól. Prehrávali sme o dva a taká strata sa proti Kanade ťažko dobieha. Ani za toho nepriaznivého stavu sme sa však nevzdali, nehrali sme odovzdane. Dali sme ďalší pekný gól, do konca sme sa usilovali vyrovnať.

Ako ste videli situáciu pred vaším vyrovnávajúcim gólom?
Juro Mikúš odviedol výbornú prácu. Potiahol puk do pásma, urobil peknú kľučku. Dostal som sa do streleckého trojuholníka. Puk som dostal v pravej chvíli, dobre som ho trafil. Potešilo ma, že to tam padlo.

Eufóriu ste prejavili v radostnom geste. Prišlo spontánne?
Okopíroval som trochu futbalistu Realu Cristiana Ronalda. S chalanmi sme sa smiali v kabíne, že by bolo zaujímavé ho niekedy urobiť. Hneď mi to napadlo ako prvá vec – a ešte po takom momente, ako je gól proti Kanade.

Oslava gólu v podaní Cristiana Ronalda

Aké pocity prevládajú po tesnej prehre?
Sme trochu smutní, že sme nevzali Kanade aspoň bodík, ale môže nás to nakopnúť do ďalších zápasov. Je to trochu frustrujúce, keď podľahnete Kanade len o gól. K bodu sme mali blízko, dal sa uhrať aj lepší výsledok. Nemáme však byť prečo smutní. Hrali sme pekný hokej, na ďalšie stretnutia sa musíme ešte lepšie pripraviť. Čo nám nevyšlo proti Kanade, môže vyjsť v druhom zápase proti Fínom. Aj keď sú šampióni z minulého roku, trúfame si.

Na širšie klzisko ste si už privykli?
Áno, na ľade som sa cítil veľmi dobre. Nepociťoval som nijakú únavu, nedostával som kŕče. Ďakujem za to našim trénerom i kondičnému. Pomohli mi iontové nápoje, bol som veľmi dobre pripravený .

Vnímali ste povzbudzovanie publika?
Určite. Fanúšikovia boli super. Som rád, že nás prišli povzbudiť. Takto by sme si to predstavovali aj v ďalších zápasoch.

debata chyba