Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako to vidím ja: Škoda prehry, ale výkon je prísľubom

ĽUBOMÍR VIŠŇOVSKÝ: Proti Kanaďanom nastúpili chlapci v slovenských dresoch s veľkým rešpektom. Dali súperovi veľa priestoru, Getzlaf s Bennom z toho vyťažili úvodný gól po peknej akcii. Potom sa hra vyrovnala, Slovákom sa podarilo vyrovnať a v tretej tretine strelili kontaktný gól. V závere však už nedokázali Kanaďanov viac zatlačiť, favorit si výsledok postrážil.

04.05.2012 19:36
Ľubomír Višňovský Foto:
Ľubomír Višňovský.
debata

Škoda prehry, ale výkon je prísľubom. Chlapci zistili, že vedia hrať aj proti silným súperom. Dodá im to sebavedomie. Dúfam, že proti Fínom a Američanom začnú odvážnejšie a budú si veriť. Keď vezmeme do úvahy, aké kvalitné mužstvo Kanada poskladala, výsledok 2:3 nie je zlý.

Z individuálnych výkonov ma veľmi prekvapil Libor Hudáček. Bol drzý s pukom, nebál sa ísť do súbojov jeden na jedného, trúfal si na kľučky. Výborne zachytal brankár Peter Hamerlík, ktorý absolvoval premiéru na takomto veľkom turnaji. Mal aj šťastie – Kanaďania nastrelili tri-štyri tyčky, ale to už k takémuto zápasu patrí. Zaslúžene ho vyhlásili za najlepšieho hráča mužstva. Brankársky post je veľmi dôležitý. Ak hráči cítia, že ich brankár v zlomových momentoch podrží, tak ich to povzbudí.

Nesmiem zabudnúť na mojich spoluhráčov z Anaheimu Getzlafa a Perryho. Na ľade ich bolo vidieť. V prvých dvoch tretinách boli asi najlepšou kanadskou formáciou, vytvorili si šance.

Čo slovenský tím ešte na turnaji dokáže? Človek nikdy nevie. Chalani podľahli 2:3 Kanade, ale s takýmito výkonmi by mohli postúpiť ďalej. Teraz musia potrápiť ďalších dvoch silných súperov. Verím, že nejaké bodíky v najbližších dvoch zápasoch chytíme.

debata chyba