Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci sa stretli pred MS. Zatiaľ bez Cháru a Kopeckého

Na pondelkovom poslednom zraze slovenskej hokejovej reprezentácie pred majstrovstvami sveta (4. - 20. mája, Helsinki, Štokholm) sa trénerovi Vladimírovi Vůjtkovi hlásilo 23 hráčov.

30.04.2012 18:02
Dominik Graňák Foto:
Víťaz KHL Dominik Graňák už bez hustej brady z play-off.
debata (3)

Na pondelkovom poslednom zraze slovenskej hokejovej reprezentácie pred majstrovstvami sveta (4. – 20. mája, Helsinki, Štokholm) sa trénerovi Vladimírovi Vůjtkovi hlásilo 23 hráčov. Z nominovanej dvadsaťpäťky chýbali v bratislavskom hoteli Double Tree by Hilton iba Zdeno Chára a Tomáš Kopecký, ktorí sa k tímu pripoja neskôr. Chára by mal odcestovať do fínskej metropoly v stredu ráno so spoluhráčmi z Bratislavy, Kopecký by už v utorok popoludní mal byť v Helsinkách. Slovákov po zraze ešte čakal posledný tréning na ľade na Slovensku. V utorok sa budú pripravovať iba na suchu, keďže auto s batožinou sa už bude presúvať na sever Európy.

„Počas posledných pár tréningov pred šampionátom, aj keď nemáme k dispozícii ešte dvoch hráčov zo zámoria, sa budeme snažiť o zohratie jednotlivých formácií, ktoré by mali spolu hrať na šampionáte. Pomaly už začíname myslieť aj na prvý zápas s Kanadou, detailnejšie sa mu však budeme venovať až neskôr, od stredy priamo vo Fínsku,“ uviedol Vladimír Vůjtek. „Začína sa posledná časť prípravy. Chlapci už nebudú nervózni z nominácie či prípadnej nenominácie. Všetci sa tešia na majstrovstvá sveta,“ dodal.

Reprezentačný kormidelník prišiel na zraz v dobrej nálade. Rez v kádri urobil po sobotňajšom prípravnom súboji v rámci turnaja Škoda Cup. V súčasnosti ešte čaká, ako sa vyvinie situácia s Michalom Handzušom zo San Jose. V jeho prípade by mala byť definitíva známa v najbližších dňoch. Ak mu to zdravotný stav dovolí, vo štvrtok by sa mohol objaviť na tréningu v Helsinkách.

„Čo sa týka Handzuša, stále je to otvorené. V utorok má nejakú kontrolu a potom nám dá správu, či môže alebo nie,“ prezradil hlavný tréner reprezentácie a s úsmevom doplnil: „Pre Handzuša a prípadne aj Gáboríka síce nemáme voľné miesta, ale keď prídu, tak im to miesto urobíme.“

Prvýkrát sa pred svetovým šampionátom pripojil k reprezentácii obranca Dominik Graňák. Hráč Dinama Moskva pomáhal minulý týždeň svojmu tímu v KHL k triumfu v Gagarinovom pohári. Kým v piatok pricestoval na Slovensko s veľkou bradou z úspešného play-off, v pondelok popoludní sa už hlásil upravený.

„Po náročnej klubovej sezóne som si cez víkend oddýchol s rodinou a priateľmi. Oslavy som však zatiaľ odložil. Nad ponechaním brady som ani neuvažoval. Aj napriek tomu, že sezóna bola dlhá, chuť na hokej mi nechýba,“ uviedol Graňák, ktorého čaká deviaty svetový šampionát v rade. Na majstrovstvách sveta hrá pravidelne od roku 2004, keď debutoval v Česku. „Priznám sa, že si pamätám každý šampionát. Najpríjemnejšie spomienky mám na ten hneď prvý v Ostrave a v Prahe,“ doplnil dlhoročný reprezentačný obranca.

V helsinskej Hartwall Arene už v minulosti na majstrovstvách sveta hral Miroslav Šatan. Dlhoročný kapitán slovenskej reprezentácie si z fínskej metropoly so spoluhráčmi priviezol v roku 2003 bronzové medaily. „Na šampionáte 2003 sme odohrali niekoľko pamätných stretnutí. Boli by sme radi, ak by sa nám to podarilo aj na nadchádzajúcom turnaji,“ poznamenal Šatan.

Nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie na MS 2012 (4. – 20. mája v Helsinkách a Štokholme):
Brankári: Peter Hamerlík (HC Oceláři Třinec, ČR), Július Hudáček (Södertälje SK, Švéd.), Ján Laco (HC Lev Poprad, SR/KHL)
Obrancovia: Ivan Baranka (Spartak Moskva, Rus./KHL), Michal Sersen (HC Sparta Praha, ČR), Tomáš Starosta (Jugra Chanty-Mansijsk, Rus./KHL), René Vydarený (HC České Budějovice, ČR), Kristián Kudroč (Ässät Pori, Fín.), Andrej Sekera (Buffalo), Zdeno Chára (Boston Bruins/NHL), Dominik Graňák (OHK Dinamo Moskva, Rus./KHL)
Útočníci: Milan Bartovič (Bílí Tygři Liberec, ČR), Mario Bližňák (HC Sparta Praha, ČR), Marcel Hossa (Dinamo Riga, Lot./KHL), Marek Hovorka (Rytíři Kladno, ČR), Juraj Mikúš (TPS Turku, Fín.), Tomáš Surový (CSKA Moskva, Rus./KHL), Rastislav Špirko (Lev Poprad, SR/KHL), Branko Radivojevič (Atlant Mytišči, Rus./KHL), Michel Miklík, Marcel Haščák (obaja HC Košice), Libor Hudáček, Miroslav Šatan (obaja HC Slovan Bratislava), Tomáš Tatar (Grand Rapids Griffins/AHL), Tomáš Kopecký (Florida Panthers/NHL)

3 debata chyba