Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kajgorodov si svoj lahôdkový gól ani nepamätá

Ruský hokejista Alexej Kajgorodov zaznamenal v štvrťfinále proti Kanade jeden z najkrajších gólov doterajšieho priebehu majstrovstiev sveta na Slovensku. V 50. min síce najskôr vo vlastnom oslabení nedokázal na dvakrát vyhodiť puk z obranného pásma, Rusi následne prežili ďalší kanadský nápor a k puku sa opäť dostal útočník Magnitogorska, pretiahol sa popri dvoch kanadských hráčoch a od červenej čiary už korčuľoval prakticky sám na Berniera, ktorému nedal žiadnu šancu.

13.05.2011 10:50
Alexej Kajgorodov Foto:
Alexej Kajgorodov práve strelil prvý gól do siete Kanady.
debata

„Som veľmi rád, že som skóroval. Na svoj gól si už ani poriadne nepamätám, už som aj zabudol. Zápas mi odobral veľa síl, fyzických a psychických. Krajší gól som asi počas kariéry nedal. Na majstrovstvách sveta som strelil prvý gól a je pre mňa i pre tím veľmi dôležitý,“ povedal po stretnutí v mixzóne Kajgorodov.

POZRITE SI PARÁDNY GÓL KAJGORODOVA 

Rusi mohli vyrovnať už v úvode tretej tretiny, keď puk po strele Nikulina poskakoval po bránkovej čiare. Rozhodcovia po dlhej debate s videorozhodcom napokon gól neuznali, keďže nenašli žiaden dôkaz, že by puk prešiel za bránkovú čiaru celým objemom. „Všetci sme na striedačke len pokojne sedeli a čakali. Najskôr sme si mysleli, že uznajú gól. Keď ho však neuznali, nás to ešte viac nabudilo, hrali sme agresívnejšie a dosiahli obrat v zápase,“ doplnil Kajgorodov.

Zbornú teraz čakajú v semifinále Fíni. Pre zbornú to bude ďalší náročný zápas. Severania mali na oddych viac hodín, navyše hrali proti Nórsku, ktoré ich neunavilo až tak ako Kanaďania Rusov. „Zápas s Kanadou už ani nebudem hodnotiť. Som unavený a už začínam myslieť na semifinále. Jediné, čo poviem ku Kanade, že sme viac chceli vyhrať, a preto sme uspeli,“ doplnil na záver Kajgorodov.

debata chyba