Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanaďania po neúspechu v Bratislave rozmýšľajú nad zmenami

Hokejisti Kanady nepostúpili už dva roky za sebou do semifinále majstrovstiev sveta, prezident organizácie Hockey Canada Bob Nicholson chce prijať viaceré kroky, ktoré by mali predísť týmto neúspechom. Kanaďania chcú do budúcna posielať na svetové šampionáty ešte kvalitnejšie tímy, ktoré budú môcť bojovať o najvyššie priečky.

17.05.2011 15:41
Kanadskí hokejisti Foto:
Smútiaci kanadskí hokejisti pri pohľade na ruskú zástavu.
debata

„Je pravdou, že svetové šampionáty teraz bývajú v neskoršom termíne a po skončení základnej časti NHL vzniká takmer dvojtýždňová pauza. Čo by sa počas tohto obdobia dalo urobiť? Možno sme mali zorganizovať minikemp. Hráčom sme dali voľno, aby si trocha oddýchli a potom naskočili do prípravy na šampionát. Možno by sme realizačný tím mali vymenovať skôr a jeho členovia by sa zamerali na sledovanie hráčov. Je veľa vecí, na ktoré sa musíme pozrieť. Jednoznačne musíme pripraviť atraktívnejší program pre hráčov, ktorí chcú hrať za Kanadu,“ povedal pre TSN 1050 prezident Hockey Canada Bob Nicholson.

Šéfa kanadského hokeja sklamalo, že pozvánku do mužstva na MS na Slovensku odmietli viacerí hráči. V Kanade sa zvyšuje sledovanosť svetových šampionátov. Nicholson preto rozmýšľa aj nad tým, že by na svetových šampionátoch začínali formovať mužstvo pre zimné olympijské hry.

debata chyba