Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bondra skončil vo funkcii manažéra reprezentácie

Peter Bondra nebude pokračovať vo funkcii generálneho manažéra slovenskej hokejovej reprezentácie. "Dohodu o spolupráci so Slovenským hokejovým zväzom som predlžoval vždy na jeden rok. Tá terajšia vyprší koncom mája a neplánujem pokračovať vo funkcii generálneho manažéra slovenskej reprezentácie v nasledujúcej sezóne," priznal.

16.05.2011 19:05
Peter Bondra Foto:
Peter Bondra.
debata (9)

Bondra začal v spomenutej funkcii pôsobiť v októbri 2007 prakticky súbežne s ukončením vlastnej aktívnej činnosti na klziskách. Generálnym manažérom národného A-tímu bol na svetových šampionátoch 2008 – 2011 a zimných olympijských hrách 2010 v kanadskom Vancouveri, na ktorom mužstvo obsadilo 4. miesto. Posledným významným podujatím pre Bondru v spomenutej funkcii napokon boli MS na Slovensku, ktoré sa v Bratislave skončili v nedeľu. Slováci skončili na 10. priečke.

Peter Bondra pri reprezentácii už pôsobiť nebude. Foto: Ľuboš Pilc
Peter Bondra Peter Bondra pri reprezentácii už pôsobiť nebude.

Štyridsaťtriročný rodák z ukrajinského Lucku Bondra sa počas svojej bohatej kariéry výrazne presadil v zámorskej NHL, v ktorej počas 17 sezón nastrieľal dovedna 503 gólov a pridal 389 asistencií. Meno rýchlonohého krídelníka so „smrtiacou“ strelou a výborným prehľadom je späté najmä s klubom Washington Capitals, v ktorom pôsobil s menšími prestávkami od sezóny 1990/1991 až do roku 2004. Okrem toho si v najkvalitnejšej hokejovej súťaži na svete obliekal aj dresy tímov Ottawa Senators, Atlanta Thrashers a Chicago Blackhawks.

Bondra je autorom víťazného gólu vo finále majstrovstiev sveta v Göteborgu 2002, na ktorých Slovensko získalo dosiaľ jediný titul.

9 debata chyba