Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strieborná medaila? Najhoršia vec na svete. Je to v ri.i, smútil Švéd Wallin

Zatiaľ čo fínski hokejisti oslavovali zisk zlatých medailí, ich švédski rivali nevedeli, čo majú od zlosti robiť. Mattias Tedenby zlomil v mix zóne hokejku, Loui Eriksson mal slzy na krajíčku, švédsky kapitán Rickard Wallin takisto hľadal slová po prehre len veľmi ťažko.

16.05.2011 00:51
Švédsko sklamanie Foto:
Sklamaní švédski hokejisti.
debata (2)

„Prvá tretina bola ešte dobrá, v druhej sme aj dokázali skórovať ako prví, ale nehrali sme už tak dobre. No a tá tretia? Tam sme totálne odišli, Fíni začali oveľa lepšie korčuľovať, hrali rozumne a hlavne dávali góly,“ priznal rodák zo Štokholmu.

Obranca Färjestadu priznal, že zisk striebornej medaily ho vôbec neteší. „Strieborná medaila je najhoršia, akú môže hráč získať. Je to celé v riti, prepáčte mi to, ale naozaj neviem, čo by som povedal,“ smutne konštatoval.

Čo povie Wallin ako kapitán spoluhráčom v šatni? „Nie je čo povedať, všetci sme sklamaní. Makali sme dva týždne tak tvrdo, ako sa len dalo, dnes sme však nemali svoj deň.“

Jediným strelcom v švédskom tíme bol Magnus Pääjärvi. Dvadsaťročný supertalent svetového hokeja videl príčinu prehry v inkasovanom góle na konci druhej tretiny. „Tam sme si to prehrali. Ak by sme vyhrávali po druhej tretine 1:0, hralo by sa nám v závere oveľa ľahšie,“ vyhlásil.

Útočník Edmontonu Oilers chcel dosiahnuť na vrchol, no teraz mu zostali len oči pre plač. „Prišiel som si po zlato, no nestane sa tak. Možno o pár mesiacov si uvedomím, aké to bolo všetko na Slovensku pekné, ale momentálne sa cítim strašne,“ dodal Pääjärvi.

2 debata chyba