Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blbec, monštrum, prázdna hlava. Čechov čaká opäť obor Arťuchin

Českí hokejisti sú pred zápasom o bronzovú medailu na svetovom šampionáte v Bratislave v plnom strehu. Ich nedeľňajší súper Rusko totiž okrem útočných hviezd budí rešpekt aj kvôli "hokejovej Godzille", tvrďasovi na pohľadanie, Jevgenijovi Arťuchinovi.

14.05.2011 19:23
Jevgenij Arťuchin Foto:
Jevgenij Arťuchin je postrachom súperových korčuliarov.
debata (8)

Obrovské vášne vyvoval už prvý duel oboch súperov v osemfinálovej skupine. Česi vyhrali 3:2, no víťazstvo ich až tak netešilo. Po atakoch ruského obra Arťuchina zápas nedohralo duo Milan Michálek, Karel Rachůnek. Prvý mal narazený krk, druhý skončil s tržnou ranou na hlave.

„On je monštrum, proti nemu musíš hrať tak, že puk dáš čím skôr od seba, aby si mu nedal šancu na úder,“ vyhlásil po prvom zápase Jaromír Jágr.

Ubehlo sedem dní a obe hokejové veľmoci sa stretnú opäť. Česi sú v pozore. „Zase bude robiť bláznivé veci, to je jasné. Aj by som si na to stavil,“ vyhlásil gólman Ondřej Pavelec a pokračoval: „Je to blbec, už som to hovoril niekoľkokrát, nemá nič v hlave.“

Jevgenij Arťuchin sa pobil v NHL aj so Zdenom Chárom

Po prvom zápase to vrelo nielen medzi hráčmi, ale aj trénermi. Český lodivod Alois Hadamczik si na tlačovej konferencii dokonca odmietol sadnúť vedľa ruského kouča Viačeslava Bykova. „Na seminároch pred šampionátom nás upozorňovali, aby sme hráčov vyvarovali podobných faulov, keďže ich plánujú arbitri prísne trestať. V zápase sa však nič také nestalo. Nehovorím, že Arťuchin je zlý hokejista, ale jeho zákroky boli extrémne zákerné a brutálne,“ vyhlásil rodák rodák z mesta Kravaře.

To naopak ruský tréner Bykov si svojho zverenca zastával, ako sa len dalo. „Arťuchin je ´molodec´. Rozhodca nič nepískal, fauly to tak neboli. Ak by Jevgenij porušil pravidlá, šiel by na lavicu hanby, nič také sa však nestalo.“ S jeho slovami sa zhodla aj disciplinárna komisia IIHF, ktorá Arťuchina dodatočne nepotrestala.

Olej do ohňa prilial aj samotný hokejista, ktorý sa vyjadril, že neznáša českých hokejistov, ktorí navyše na ľade simulujú. „Musíme si dať naňho veľký pozor, pretože keď je na ľade, ide hráčom o zdravie. Ten chlapík má 120 kíl, takže musíme hrať rýchlo a mať hlavy hore,“ priznáva útočník Jakub Voráček. Krídelník Columbusu pokračoval: „Ak by sa aj niečo stalo, jeden druhému určite pomôžeme. Na druhú stranu, jediné, na čo by sme sa asi zmohli, je poriadne ho udrieť hokejkou do hlavy,“ pripojil so smiechom mladíček v českom tíme.

Podľa tréner Hadamczika však budú už viac v strehu aj rozhodcovia. „Dávajú si naňho väčší pozor, takže hádam si až tak dovoľovať nebude. Musíme ho nechať, nech sa vyfauluje, lebo biť sa s ním nemá zmysel,“ dodal 58-ročný tréner českého tímu.

8 debata chyba