Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruským hviezdam zápas nevyšiel, vraví Fín Komarov

Hokejový šampionát na Slovensku sa možno aj trochu prekvapujúco napokon dočkal severského finále medzi Švédskom a Fínskom.

14.05.2011 09:32
Leo Komarov, Julian Jakobsen Foto:
Dánsky hráč Julian Jakobsen naráža na mantinel Lea Komarova z Fínska.
debata

Švédi si finálovú miestenku vybojovali popoludní triumfom nad Českom (5:2), Fíni si vo večernom dueli poradili s nevyspytateľným Ruskom (3:0). „V dnešnom zápase sme mali veľa streleckých pokusov, ale brankár Vehanen chytal dobre a hlavnou mierou sa pričinil o postup Fínska,“ zhodnotil krátko ruský obranca Dmitrij Kalinin.

Zhovorčivejší boli po stretnutí šťastní Fíni. „Celý tím predviedol veľmi dobrý výkon. Všetky útočné formácie na ľade príkladne bojovali a rovnakou mierou sa pričinili o víťazstvo. Súperovi sme dali niekoľko pekných gólov a už teraz sa tešíme na finále,“ poznamenal po súboji útočník Tuomo Ruutu a na margo zaujímavého gólu Mikaela Granlunda (spoza bránky dvihol puk do ľavého horného rohu ruskej bránky, pozn.) pokračoval: „Vôbec som nebol prekvapený, pretože práve takýto gól ho vystihuje. Musím však priznať, že ma trochu zaskočil. Mikael si ho však zaslúžil, veď hrá veľmi dobre celý turnaj a toto bolo z jeho strany niečo neuveriteľné. Na striedačke som mu nič nepovedal, stratil som reč.“

Špeciálny zápas to bol pre Fína Lea Komarova, ktorý má okrem fínskeho aj ruské občianstvo. „Celý duel sme odohrali veľmi dobre. Na ľad sme vykorčuľovali dôkladne pripravení. Dali sme tri góly, takže sme veľmi spokojní. Hrali sme lepšie ako súper a zaslúžene vyhrali. Najlepším hráčom Ruska veľmi zápas nevyšiel, nám naopak áno,“ uviedol Komarov.

debata chyba