Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fínske oslavy pokračujú už doma. Opitý Nurminen sa sklátil na koberci

Desaťtisíce ľudí po celom Fínsku oslavovali v karnevalovej atmosfére zisk hokejového titulu majstrov sveta, ktorý bol iba druhým v histórii. Fíni ho navyše vybojovali po vysokej finálovej výhre 6:1 nad veľkým rivalom Švédskom a o to viac si fanúšikovia osláv užívali.

16.05.2011 21:25
Pasi Nurminen Foto:
V tomto momente ešte dokázal stáť Pasi Nurminen (vľavo) na vlastných nohách.
debata (2)

Obľúbenou dis­ciplínou oslavujúcich fanúšikov v centre Helsínk alebo Tampere bol skok a následná kúpeľ vo fontáne. Nechýbali ani trúbiace autá, čo sa síce nestretlo s pochopením všetkých okolo bývajúcich obyvateľov, ale polícia dokázala cit pre danú situáciu odkazom, že „ľudia, ktorým to vadí, musia byť trpezliví, pretože niečo také sa nestáva často“.

Lietadlo s majstrami sveta a majstrovským pohárom na palube pristálo v Helsinkách po 16 hodine. Hráči, tréneri i funkcionári boli vo viac ako „dobrej nálade“. Asistent trénera Jukku Jalonena Pasi Nurminen bol dokonca až tak „spoločensky unavený“, že pri výstupe z lietadla spadol na pristavenom červenom koberci, pričom na zemi sa okrem neho objavila aj cenná trofej.

Pasi Nurminen a jeho problémy s koordináciou

Bývalý hokejista Atlanty Thrashers sa však dokázal pozviechať a mohol oslavovať ďalej. Na námestí Market Square v Helsinkách očakávali organizátori desiatky tisícok nadšených fanúšikov. Fíni sa presunuli z letiska poschodovým autobusom s otvorenou strechou. Osobne hokejistom prišla pogratulovať aj fínska prezidentka Tarja Halonenová.

2 debata chyba