Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najradšej by sme všetci zabudli, ale to sa nedá, vyhlásil sklamaný Šatan

V slovenskej reprezentácii bol pri najväčších úspechoch, teraz zažíva najväčšie sklamanie. Na domácom šampionáte sa chcel pričiniť o dôstojný odchod zlatej generácie, no nestalo sa tak. Miroslav Šatan hľadal aj deň po prehre s Fínskom slová len veľmi ťažko.

08.05.2011 15:38
Miroslav Šatan Foto:
Sklamaný Miroslav Šatan.
debata

„Ani dnes nám nie je veľmi do reči a asi dlho ani nebude. Zostáva nám jeden ešte zápas, musíme sa naň pripraviť. Určite totiž nechceme zažiť ďalšiu prehru. Psychicky na tom nie sme dobre, keďže postup nám ušiel. Hádam to zvládneme,“ priznal pred slovenskými novinármi sklamaný Šatan. Na ďalšie otázky odpovedal.

Mohli ste zaspať po zápase s Fínskom?
Trvalo mi to veľmi dlho. Keď svitalo, bol som ešte hore.

Čo všetko sa vám premietalo v hlave?
Rozmýšľal som nad tým, čo všetko mohlo byť inak. Prehry, samozrejme, patria k športu, táto nás však určite bude mrzieť dlho. Najradšej by sme všetci zabudli, ale to sa nedá.

Kde prišiel zlom v turnaji?
Analyzovať môžu tréneri a novinári. V každom zápase boli nejaké momenty, kde sa dal nepriaznivý vývoj otočiť. Náklad na náš chrbát sa začal asi v zápase s Nemeckom. Prehrávali sme 0:4, no už sme skóre neotočili. V každom stretnutí sme sa trápili pri presilových hrách. Štyrikrát sme prehrali o jeden gól, pomocný zásah z početnej výhody nám tak veľmi chýbal. Teraz je už neskoro niečo urobiť, musíme sa ešte vzchopiť a dôstojne odohrať zápas s Dánskom.

Ako to vyzerá s vašou reprezentačnou kariérou?
Nechcem teraz robiť nejaké rozhodnutia. Samozrejme, cítim veľké sklamanie. Neviem, ako sa budem cítiť o pár mesiacov, alebo neskôr, keby ešte bola šanca reprezentovať. Možno bude duel s Dánskom aj môj posledný, možno nie. Nie som však momentálne pripravený urobiť zásadné rozhodnutie.

Je to najväčšie sklamanie v kariére?
Neviem, či sa to dá porovnať s prehratým finále v Petrohrade, či v boji o Stanley Cup, ale tie pocity sú veľmi podobné. Už sa s tým však nedá nič robiť.

debata chyba