Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hanlon: Nie je dôvod na paniku. Hráčom dôverujem

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Glen Hanlon je aj po nedeľňajšej prehre na 75. majstrovstvách sveta s Nemeckom 3:4 presvedčený, že jeho tím nepotrebuje výraznejšiu zmenu v zostavách jednotlivých formácii.

02.05.2011 07:17
Glen Hanlon Foto:
Glen Hanlon.
debata (3)

Slováci prehrávali s mužstvom, ktoré pred šampionátom nepatrilo do užšieho okruhu favoritov, no vo svojom úvodnom dueli zdolalo Rusko 0:2, už hrozivo 0:4. Následne zapli Demitra a spol. na vyššie obrátky, v závere tretej tretiny bolo 3:4 a ak by slovenský kapitán pár sekúnd pred koncom usmernil puk do odkrytej bránky, mohli diváci v bratislavskej Orange aréne vidieť predĺženie.

„V tretej tretine sme hrali dobre, takto by mal vyzerať náš prejav aj v ďalších dueloch. Aj predtým sme si ale vytvorili šance, ktoré sme však nevyužili. Ide o dlhý turnaj, svojim hráčom plne dôverujem a nie je dôvod na paniku. Ak by sme nedali ani jeden gól a mali za celé stretnutie iba 15 striel na bránku, mohli by sme uvažovať o zmene formácii, no skutočne to nie je potrebné. Prehrali sme o jediný gól, nestalo sa nič tragické,“ povedal kanadský kormidelník novinárom.

„Poviem pravdu, za stavu 0:4 som sa na striedačke veľmi nezabával, veril som však svojim zverencom. Bol som presvedčený, že zvíťazíme a k predĺženiu sme neboli ďaleko. Nálada v kabíne nie je veselá, ale musíme sa pred duelom s Ruskom pozbierať a čo najlepšie sa naň pripraviť,“ pokračoval.

Hanlon identifikoval aj viacero pozitív v slovenskom výkone: „Dobre sme korčuľovali a kontrolovali puk, vypracovali sme si šance, no nedokázali sme ich premeniť, ani tu nie je dôvod na obavy. Máme v tíme veľmi kvalitných ofenzívnych hráčov, ktorí dokážu kedykoľvek skórovať.“

„Neviem, či nedeľňajšia druhá tretina bola najlepšou v mojej trénerskej kariére, no tá tretia bola rozhodne najťažšou. Slováci nás zatlačili, dotiahli sa na gól a nechýbalo veľa a mohli sme inkasovať aj štvrtýkrát,“ nechal sa počuť nemecký kormidelník Uwe Krupp.

3 debata chyba