Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemci nehrali dobre, to len my sme nepredvádzali našu hru, tvrdí Demitra

Kapitán Pavol Demitra strelil tretí gól slovenského tímu a v závere mohol aj vyrovnať. Jeho tutovka však tesne minula nemeckú bránku. Slováci sa vybičovali k veľkému obratu príliš neskoro, Demitrov gól na 3:4 zostal v zápise stretnutia ako posledný.

01.05.2011 23:34
Demitra sklamanie Foto:
Sklamaný Pavol Demitra (druhý zprava) a jeho spoluhráči.
debata (16)

Kde sa stala chyba, že ste sa gólovo presadili až v záverečnej tretine za stavu 0:4?
Išli sme do zápasu s tým, aby sme čo najdlhšie držali stav 0:0. Mali sme veľa šancí na začiatku, nastrelili sme aj žŕdku, ale bohužiaľ, nepadlo nám to tam. Potom prišla prvá chyba na modrej a následne rýchle góly Nemcov z brejkov ako v ich dueli s Ruskom.

Čo musíte zmeniť, aby sa zvýšila strelecká efektivita?
Musíme hrať tak, ako v tretej tretine. Tlačiť sa do bránky, strieľať z každej pozície a hrať na dorážky. Musíme predvádzať agresívnu hru, to je náš cieľ.

Čo ste si povedali v kabíne po druhej tretine?
Stále sme si verili. Štvrtý gól sme však rozhodne dostať nemali, ale už to nezmeníme. Pozitívom je aspoň fakt, že sme v závere dokázali hrať konečne hrať našu hru a streliť aj góly.

Videli ste už niekdy hrať Nemcov tak dobre?
Podľa mňa nehrali dobre, to len my sme nepredvádzali to, čo by sme chceli. Oni hrali svoj typický obranný hokej a využili tri brejky. My sme mohli vyhrávať po prvej tretine aj 3:0, no bohužiaľ. Treba hlavne zapracovať na hre v presilovke.

Zo siedmich ste dali gól len v jednej…
Chýba nám aj šťastie. V hre 5 proti 3 sme nastrelili žŕdku, tam sa to mohlo celé zmeniť, ale nestalo sa tak.

Tréner počas hry často menil zostavu. Stále sa teda zohrávate.
Mne sa hralo s Majom Hossom dobre, mali sme dosť šancí, aj v samom závere. Vedeli sme, že tieto majstrovstvá sá hrajú hore-dole. Verím, že smolu sme si už vyčerpali a odteraz budeme hrať už len dobre.

Pripomenul vám záver stretnutia vancouverské semifinále s Kanadou, kde ste takisto doťahovali náskok súpera (z 0:3 na 2:3).
Teraz to bolo ešte o jeden gól viac a to je už naozaj trošku veľa. Je to škoda, ale verím tomu, že proti Rusom sa naša hra zlepší.

Môže vám vyhovovať, že Rusi hrajú otvorenejšiu partiu a nebudú len brániť?
Neviem povedať. Spýtajte sa ma po zápase. Ale verím, že to tak bude.

16 debata chyba