Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marián Hossa: Musíme zabrať proti Rusom

Ráno tréning, večer zápas. Marián Hossa vykorčuľoval na ľad bratislavskej arény deň po prílete z Ameriky. "Nohy neboli svižné ako inokedy a rýchlo sa unavili," tvrdil po prehre 3:4 s Nemeckom.

01.05.2011 23:11
Marián Hossa Foto:
Marián Hossa.
debata (16)

Dve tretiny ste nevedeli nájsť recept na nemeckú hru, no potom ste mali šancu na obrat. Čo chýbalo?
Naše góly prišli dosť neskoro. Na majstrovstvách sveta sa strata 0:4 už ťažko doťahuje. Nemci hrali výborne v obrane, veľmi ťažko sme sa cez nich presadzovali. Takmer sme to dotiahli

Prekvapili vás niečím Nemci?
Nie. Hrali to, čo sme čakali. Najmä pozorne v obrane.

Rozhodujúci moment?
Ťažko povedať. Ja som spravil pred druhým nemeckým gólom chybu, súper ju využil. Ako som už povedal, naše odpoveď prišla neskoro, možno nám chýbalo ešte pár minút.

Nevyužili ste veľa presiloviek, vrátane dlhej o dvoch hráčov.
Mrzí ma to, lebo máme hráčov, ktorí vedia takúto výhodu využiť. Nemali sme veľa času nacvičiť si presilovku, lebo som pricestoval iba v sobotu, ale na to sa nemôžeme vyhovárať. V presilovke o dvoch hráčov treba skórovať.

Na hru bez brankára poslal tréner šesť útočníkov. Nebol to nezvyčajný ťah?
To už je jedno, do konca zostávala minúta. Potrebovali sme na ľade niekoho, kto dokáže rozohrať a vystreliť. Už to bolo hop alebo trop.

Ako ste sa cítili?
Určite som cítil únavu. Nohy neboli svižné ako inokedy a rýchlo sa unavili. Na takomto širokom klzisku som nehral veľmi dlho a bolo to cítiť.

Ako sa vám pozdávala atmosféra?
Diváci vytvorili fantastickú atmosféru. Hnali nás dopredu aj za stavu 0:4, čo sa mi veľmi páčilo. Neviem, čo by sa v hale dialo, keby sme dali štvrtý gól. O to viac ma prehra mrzí.

Komplikuje tento výsledok situáciu slovenského tímu?
Samozrejme, že bod alebo dva by sa nám zišli, teraz nám nezostáva nič iné, než bodovať proti Rusom.

16 debata chyba