Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na našom výkone sa podpísala aj nervozita, vysvetľoval Jurčina

V príprave nehral, lebo ho trápilo zranenie nohy. Úvodný duel majstrovstiev sveta proti Slovinsku tak bol pre obrancu Milana Jurčinu prvý na širšom európskom klzisku. Napriek tomu patril skúsený bek medzi najlepších hráčov Slovenska. "Ešte to nebolo ono. Cítil som rezervy," tvrdil tesne po zápase.

29.04.2011 23:03
Jurčina Hočevar Foto:
Slovenský obranca Milan Jurčina prišpendlil k mentinelu Mateja Hočevara.
debata

Ako hodnotíte prvý duel na šampionáte?
Určite sme si to nepredstavovali takto, ale na veľkých turnajoch nie sú úvodné zápasy proti súperom tohto rangu nikdy príjemné. Každý si tým musí prejsť. Ukázalo sa to aj v zápase Rusov, ktorí prehrali s Nemeckom. Od začiatku sme si zdôrazňovali, že musíme hrať svoju hru. Dali nám gól v presilovke, keď sme zle vystriedali, čo nás trochu znervóznilo. No nezačali sme vymýšľať a duel sme dotiahli do víťazného konca.

Bavili ste sa v kabíne o nečakanom zaváhaní Rusov?
Na ich príklade sme si zdôraznili, že prvý zápas nie je jednoduchý a nesmieme Slovincov podceniť.

Pre vás to bol prvý zápas po skončení zámorskej sezóny. Ako ste sa na ľade cítili?
Zo začiatku to bolo náročné. Vzduch bol veľmi ťažký, ľad rovnako. Prechod z užšieho klziska nie je vôbec jednoduchý, špeciálne pre obrancu. Pre zranenie som nehral ani jeden prípravný duel. Dôležité je, že zdravotne som sa už cítil úplne v poriadku. V ďalšom zápase to bude odo mňa ešte lepšie. Splnili sme si povinnosť, vyhrali sme a máme tri body. Ideme ďalej.

Najmä v úvode vašim spoluhráčom často odskakoval puk. Bol najväčší problém v kvalite ľadu?
Nemyslím si. Veď v príprave si chalani veľmi pekne prihrávali. Úlohu skôr zohrala nervozita. V ďalších zápasoch to už bude z našej strany lepšie.

Fanúšikovia vytvorili najmä v úvode výbornú atmosféru. Vnímali ste to?
Cítili sme to už pred zápasom. Keď začali kričať, počuli sme ich aj v šatni. Uvedomili sme si, že budú stáť za nami a budú nám pomáhať.

debata chyba