Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lintner pred zápasom s Bieloruskom: Kamarátstvo ide bokom

Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Richard Lintner má bohaté skúsenosti s bieloruským hokejom. Posledné dve sezóny hráva v tíme účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy Dinamo Minsk a aj proti bieloruskej reprezentácii nastúpil už niekoľkokrát. Utorňajší duel na majstrovstvách sveta v Kolíne bude pre Lintnera veľmi špecifický. Jeho súperom bude aj desať doterajších spoluhráčov z Dinama Minsk.

10.05.2010 15:47
Richard Lintner Foto:
Richard Lintner.
debata (1)

„Poznám ich dva roky, náš tréner ešte viac, preto mu nemusím s ničím radiť. V bieloruskom tíme mám dobrých kamarátov, ale v utorok budú na dve a pol hodiny mojimi súpermi. Kamarátstvo pôjde bokom,“ povedal 32-ročný odchovanec trenčianskej hokejovej liahne.

Bielorusi začali turnaj víťazstvom 5:2 nad Kazachstanom, Slováci prehrali 1:3 s Ruskom. Z hernej stránky však v prvých zápasoch zanechal lepší dojem slovenský tím. Slovákom proti zbornej nevychádzali podľa predstáv presilové hry. Ich nácviku sa preto venovali aj na pondelkovom tréningu.

„S výsledkom proti Rusku som nespokojný. Výkon však nebol zlý, možno na ňom stavať. Do zápasu sme dali všetko, čo sme si povedali, boli sme rýchli, priamočiari, darilo sa nám ruský tím prečíslovať. Škoda, že sme nedali zo šancí viac gólov. Spokojní môžeme byť s hrou v oslabeniach, nespokojní s presilovkami. Tie sme ešte na tréningu docvičovali. Verím, že už najbližšie v nich aspoň jeden gól dáme,“ povedal Lintner.

Slováci hrali v nedeľu proti Rusom s veľkou energiou, do každého súboja išli naplno. Ich výkon pôsobil sympaticky. Teraz by ho mali zopakovať aj v ďalších stretnutiach.

Taktika na duel s Bielorusmi je jasná. „Pôjdeme do toho zápasu rovnako ako proti Rusom. Na každý súboj sa bez ohľadu na súpera pripravujeme rovnako. Neriešime, či budeme tvorivejší ako súper. Taktiku sme trénovali niekoľko týždňov a tá platí na každého, tam nie je čo prispôsobovať. Bielorusi budú hrať jednoduchšie. Ich systém je podobný nášmu, bude to teda zaujímavé,“ dodal Lintner.

1 debata chyba