Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kovaľčuk chváli Majeského

V Lanxess Aréne sa končí popoludňajší tréning ruskej reprezentácie. Začínajú sa mediálne manévre. Kadiaľ vyjdú hviezdy Alexander Ovečkin s Iľjom Kovaľčukom?

08.05.2010 17:26
Rusko - Kanada finále Foto:
Iľja Kovaľčuk.
debata

Novinársky húf sa presúva k oficiálnej mixzóne. Včera odchádzali Rusi inou cestou, dnes už určenou podľa zaužívaných zvyklostí.

Podľa živých strapcov vidieť, kde sú najväčšie esá.

„Ak Boh dá, pokúsime sa vyhrať prvý zápas. Každé stretnutie má význam – je jedno, či vo Vancouvri alebo tu,“ vraví Ovečkin do kamier i mikrofónov. „Trénera Glena Hanlona poznám z Washingtonu, viem, že trénoval aj bieloruskú reprezentáciu. Je to dobrý odborník. Či sme najväčší favoriti turnaja? Uvidíme. Dôležité je udržať si víťazné odhodlanie,“ tvrdí kanonier Washingtonu.

Kapitánom ruskej reprezentácie je Iľja Kovaľčuk. Céčko prevzal po zranenom Alexejovi Morozovovi. „Dôležité je, aby sme mali v tíme 23 kapitánov,“ tvrdí. Na rozdiel od Ovečkina sa neponáhľa, rozvážne hľadá slová, neraz sa pousmeje. Nedávno sa stal otcom tretieho dieťaťa, v NHL zatiaľ nemá zmluvu. .

„Sľúbil som, že ak sa bude dať, na svetový šampionát prídem. Manželka i maličké sú v poriadku, nič mi nebránilo.“

Zápas Slovensko – Rusko sa hrá zajtra, v Rusku si pripomínajú Deň víťazstva. „Je to pre nás mimoriadny sviatok. Dúfam, že potešíme našich fanúšikov i veteránov. V skupine nás však čakajú traja silní súperi – a Slovensku máme čo vracať z Vancouvru,“ hovorí dvojnásobný majster sveta.

Zaregistroval, že Slovensko prišlo na svetový šampionát v podstatne inom zložení než hralo pred tromi mesiacmi na olympijskom turnaji?

„To nie je podstatné. Viacerí hráči pôsobia v KHL, určite sa na nás dobre pripravia. Zvyknú hrať zdravi agresívne. Viem to z vlastnej skúsenosti, s niektorými Slovákmi som hrával. A pod novým kanadským trénerom sa budú chcieť ukázať. Za taký krátky čas zrejme herný štýl nezmenia.“

Koho pozná Kovaľčuk osobne zo súčasnej slovenskej reprezentácie? „Ivana Majeského. Je to dobrý hokejista i človek. Rok sme boli spoluhráčmi v Atlante. Zajtra sa určite pozdravíme, hoci budeme súpermi.“

„To je pekné, že si ma Iľja pamätá,“ zareagoval 33-slovenský obranca. „V Atlante sme bývali v jednom dome. Je to bezproblémový chalan, vychádzali se spolu veľmi dobre. Dúfam, že ho zajtra ubránime.“

Spoločné majú i to, že sú – trojnásobní otcovia.

debata chyba