Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svetový rekord. Otvárací duel MS sledovalo 77 803 divákov

Otvárací zápas 74. svetového šampionátu v hokeji medzi Nemeckom a USA na štadióne v Gelsenkirchene sledovala napokon rekordná návšteva 77 803 divákov. Na svojej internetovej stránke i v oficiálnom zápise o stretnutí to potvrdila Medzinárodná hokejová federácia. Číslo 77 803 potvrdil podľa IIHF aj hovorca Guinnessovej knihy svetových rekordov Christian Teufel.

07.05.2010 22:33
Nemecko - USA, Gelsenkirchen Foto:
Pohľad na štadión v Gelsenkirchene.
debata (2)

V Gelsenkirchene sa zišla na tribúnach najvyššia návšteva v histórii. Doterajší rekord držal súboj na Spartan Stadium v East Lansingu v Michigane medzi tamojšími univerzitami University of Michigan a Michigan State University, ktorý navštívilo 74 452 fanúšikov.

V piatok večer v Gelsenkirchene prekonali aj rekord v počte divákov na jednom zápase pod zatiahnutou strechou. V Michigane sa pred deviatimi rokmi hralo na otvorenom štadióne pod holým nebom. Pod zatiahnutou strechou bola doteraz najvyššia návšteva 10. apríla 2010 na zápase I. divízie univerzitnej NCAA na Ford Fielde v Detroite, kde sa stretla domáca univerzita Wisconsin s Boston College.

Nemeckí organizátori MS v hokeji pôvodne hovorili, že kapacita tribún bude 76 152 divákov, napokon do Veltins Areny prišlo o vyše tisícku divákov viac. Vzhľadom na záujem totiž vpustili fanúšikov aj na miesta na státie pri ľadovej ploche.

Súčasný rekord nemusí mať dlhé trvanie, v Michigane chcú 11. decembra získať stratený primát a obe univerzitné mužstvá môžu nastúpiť pred 108-tisíc divákmi.

2 debata chyba