Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po 18-hodinovom oddychu nastúpia Slováci proti Dánsku

Po skončení bojov v A-skupine hanlonovci veľa času na oddych mať nebudú. Už v piatok popoludní ich čaká od 16.15 h v osemfinálovej E-skupine Dánsko. Od skončenia posledného zápasu v skupine do začiatku duelu so severanmi budú mať len necelých 18 hodín na oddych.

13.05.2010 22:52
MS 2010, hokej dani radosť Foto:
Dánska radosť po výhre nad Fínskom.
debata (5)

Dáni zatiaľ patria medzi príjemné prekvapenia šampionátu. V základnej D-skupine zdolali Fínsko aj USA, potom však prehrali s Nemeckom a napokon postúpili z 3. miesta. Dánsko má vo svojom kádri dvoch hráčov zo zámorskej NHL – útočníkov Petra Regina z tímu Ottawa Senators a Fransa Nielsena z New York Islanders. Tím tvoria ostrieľaní borci, desať hráčov pôsobilo v poslednej sezóne vo Švédsku. Dáni sa spoliehajú na pozornú defenzívu a rýchly prechod do útoku. Oporami sú aj obaja brankári, proti Fínsku žiaril talentovaný Frederik Andersen, v ďalších dvoch stretnutiach dostal šancu Patrick Galbraith.

Vzájomná bilancia:

SLOVENSKO – DÁNSKO 6 zápasov: 5 víťazstiev – 0 remíz – 1 prehra, skóre: 38:6

Slovensko – Dánsko 11:1 (Bratislava, 5. februára 1994)
Slovensko – Dánsko 9:0 (Senica, 6. februára 1994)
Slovensko – Dánsko 6:2 (MS „B“, Bratislava, 18. apríla 1995)
Slovensko – Dánsko 8:0 (MS „A“, Ostrava, 2. mája 2004)
Slovensko – Dánsko 1:2 (Odense, 20. apríla 2005)
Slovensko – Dánsko 3:1 (Piešťany, 12. apríla 2006)


„Máme šancu zdolať každého súpera. Musíme však podať čo najlepší výkon a mať aj kúsok šťastia. Ak nebudeme hrať dobre, potom môžeme s kýmkoľvek aj prehrať,“ citovala internetová stránka Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Petra Regina.

Slovensko sa doteraz s Dánskom stretlo šesťkrát. Posledný vzájomný duel odohrali oba tímy už pred štyrmi rokmi, Slováci vtedy v Piešťanoch vyhrali 3:1. Rok predtým v Odense však podľahli 1:2, čo je ich jediná prehra vo vzájomných súbojoch. Na svetovom šampionáte sa tieto tímy stretli v elitnej kategórii iba raz, v roku 2004 vyznel duel v Ostrave jednoznačne pre vtedajší tím Františka Hossu, ktorý zvíťazil hladko 8:0.

Zo súčasného kádra slovenského tímu si posledný vzájomný duel s Dánmi priamo pamätajú obranca Tomáš Starosta a útočníci Andrej Podkonický a Vladimír Dravecký.

5 debata chyba