Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Demitra slovenský tím neposilní. Kukumberg je v poriadku

Útočník Vancouver Canucks Pavol Demitra neposilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na majstrovstvách sveta v Nemecku. Vedenie výpravy zároveň vo štvrtok predpoludním zapísalo na súpisku pre svetový šampionát brankára Petra Hamerlíka a obrancu Petra Frühaufa.

13.05.2010 12:26
Pavol Demitra Foto:
Pavol Demitra.
debata (14)

V oficiálnom slovenskom kádri je tak v súčasnosti 23 mien a pre prvú fázu turnaja je už kompletný. Hamerlík s Frühaufom budú k dispozícii už na štvrtkový večerný duel s Kazachstanom.
Pre Demitru sa skončila klubová sezóna v zámorí v utorok po prehre jeho Vancouveru v 2. kole play-off o Stanleyho pohár s Chicagom.

„Pavol Demitra nebude reprezentovať Slovensko zo zdravotných a rodinných dôvodov. Pre zranenie nehral za Vancouver už vo štvrtom zápase série. Paľo sa ospravedlnil, pozdravuje chlapcov a želá tímu veľa šťastia,“ povedal generálny manažér slovenskej reprezentácie Peter Bondra.

Slovenská reprezentácia nastúpi na zápas s Kazachstanom v kompletnom zložení. Tréner Glen Hanlon bude mať k dispozícii aj útočníka Romana Kukumberga, ktorý nedohral pre zranenie ľavej nohy v oblasti kolena predchádzajúci utorňajší duel s Bieloruskom (4:2). Vo štvrtok predpoludním už korčuľoval so spoluhráčmi a pripravoval sa na súboj s Kazachstanom. „Deň som si oddýchol, veľmi mi to pomohlo. Navyše som si nohu ľadoval, bral aj lieky na uvoľnenie a pomohlo to. Myslím si, že večer môžem nastúpiť,“ povedal po predpoludňajšom rozkorčuľovaní slovenského tímu Kukumberg.

Slováci nastúpia proti Kazachstanu v pozícii favorita, bodový zisk ich stopercentne posunie do bojov v osemfinálovej fáze šampionátu. Kazachovia majú k dispozícii skúsený tím. „Určite to nebude ľahký súper. Sú tam hráči z Kontinentálnej hokejovej ligy. Máme za sebou dve podobné stretnutia a tretí nebude iný. Musíme si dávať pozor na oslabenia a neinkasovať hneď na začiatku,“ dodal Kukumberg.

14 debata chyba