Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sklamanie USA: história sa zopakovala po siedmich rokoch

Obrovské sklamanie vstrebávajú na majstrovstvách sveta v Nemecku hokejisti Spojených štátov amerických. Napriek tomu, že herne nijako výnimočne neprepadli, v základnej D-skupine nevyhrali, a preto musí krajina strieborných olympijských medailistov uhájiť zotrvanie v najvyššej kategórii svetového hokeja v skupine o udržanie.

13.05.2010 15:55
USA Okposo Foto:
Americký reprezentant Kyle Okposo.
debata

Všetky tri zápasy v skupine stratili Američania naposledy v roku 2003, zhodou okolností vtedy taktiež podľahli Dánsku. V skupine o udržanie však už potom boli suverénni, keď si v zápasoch s Bieloruskom, Slovinskom a Japonskom pripísali tri výhry s celkovým skóre 19:5.

„Je to obrovské sklamanie. Nikto sa nechce dostať do skupiny o udržanie. Táto partia hráčov však má dostatok hrdosti a urobíme všetko pre to, aby sme to zvládli,“ povedal zámorským médiám tréner Scott Gordon. „Medzi výhrou a prehrou je veľmi tenká čiara a nám sa doposiaľ jednoducho len nepodarilo dostať na tú pozitívnu stránku,“ doplnil Gordon.

Tréner však poprel, že by jeho zverenci sklamali, aj keď Američania vstúpili do turnaja ako tretí nasadený tím a s nálepkou strieborného mužstva z olympiády vo Vancouvri. „S prístupom a pracovnou morálkou týchto chlapcov môžeme byť veľmi spokojní. Páčila sa mi naša snaha v dueli s Fínskom. Tvrdo sme makali, no znovu pre nás bolo ťažké skórovať. Súčasne je treba oceniť Fínov. Mnoho striel zblokovali a veľmi nám sťažili, aby sme dostali puk do siete.“

Práve na veľmi slabú produktivitu americký tím, z ktorého sa síce mnoho hráčov ospravedlnilo, napriek tomu bol považovaný za jedného z favoritov, na turnaji doplatil. V stretnutiach s Nemeckom, Dánskom a Fínskom strelil len štyri góly. „Určite to nebolo z nedostatku snahy,“ potvrdil Gordonove slová jeden z najvyšších funkcionárov americkej výpravy Jim Johannson.

debata chyba