Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budaj: Vyhrali sme bojovými gólmi

Brankár Peter Budaj síce na seba vzal zodpovednosť za oba inkasované góly, ale slovenskú reprezentáciu opäť podržal. Patril k najlepším hráčom.

11.05.2010 23:53
Peter Budaj Foto:
Peter Budaj v akcii.
debata

V prvej tretine Bielorusi získali náskok, mali prevahu. Čo ste si vtedy hovorili? Aby nedali tretí gól. Pre každého brankára je to ťažká situácia, lebo využili dve šance. Sú rýchli korčuliari, veľké klzisko im vyhovovalo. Ale ukázalo sa, že aj nám. V druhej a tretej tretine sme ich prekorčuľovali a získali tri dôležité body.

Za stavu 2:2 ste chytili súperov brejk v našej presilovke. Bol to kľúčový moment?
Cítil som sa dobre. Trošku som vyšiel z bránky, jeho úmysel som prečítal. Bol som rád, že som to chytil. Zlomový moment prišiel krátko po tom, lebo chalani strelili gól na 3:2. Prevzali sme iniciatívu, mužstvo zabojovalo, hrali sme výborne.

O čom svedčí takýto obrat, čo hovorí o mužstve?
O tom, že si veríme, bojujeme za každého stavu. Niekedy majú mužstvá tendenciu po dvoch góloch spanikáriť. My nie, boli sme pokojní. Hokej sa hrá 60 minút. V druhej tretine sme stratu dohnali, chalani ukázali veľké srdce a bojovnosť. Hrali super. Góly, ktoré si vypracovali, boli bojové. Takými sa vyhráva.

K osemfinále sú bližšie Slováci, no potrebujú vyhrať nad Kazachstanom. Čo treba ešte zlepšiť?
Poslednú tretinu proti Rusom sme hrali výborne, teraz druhú a tretiu podobne. Verím, že proti Kazachstanu budeme tak hrať celý zápas.

Bolo to náročnejšie stretnutia ako proti Rusku?
Nepovedal by som, že ťažšie, ale trochu iné. Bielorusi menej strieľali, ale aj oni majú šikovných hráčov. Tu nie je ľahší alebo silnejší súper. Všetky zápasy sú náročné.

debata chyba