Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Bieloruska: Hanlon je výhoda pre Slovensko

Obrazne: Ruslan Salej znamená pre bieloruský hokej čo Miroslav Šatan pre slovenský - a nielen pre rovnaký ročník narodenia (1974). Skúseného obrancu - v NHL odohral štrnásť sezón - vyhlásili v krajine za najlepšieho hokejistu v histórii. Kapitán reprezentácie prináša do tímu skúsenosť, sebavedomie - i góly. V prvom zápase A-skupiny proti Kazachstanu zvyšoval na 4:2.

11.05.2010 10:44
Bielorusko Salej Foto: ,
Ruslan Salej.
debata (1)

Bielorusko prehrávalo s Kazachstanom 0:2. Úradovala nervozita z prehier v prípravných zápasoch?
Zaskočili sme sa sami. Začali sme ľahkovážne. Pozerali sme sa jeden na druhého, nehrali sme tak, ako sme chceli. Kým súper vládal, hral fyzický hokej, čo na nás platilo. Po tom, čo sme inkasovali dva góly, nám hrozilo, že ak nezačneme hrať svoj hokej, stretnutie pre nás nedopadne dobre. Našťastie, nervozitu sme rýchlo striasli a prevahu zúročili gólmi.

Bude stačiť výkon z prvého zápasu proti Slovensku?
Nie, Slovensko je silnejší protivník než Kazachstan. O triedu lepší. Proti nám je favorit. Má ambiciózny tím, hrá pekný hokej. Na najbližší zápas sa pripravujeme ako na najdôležitejší. Taký bude aj z hľadiska postupu. Ak chceme uspieť, musíme zahrať na hranici svojich možností.

Je pre vás výhoda, že poznáte klubového spoluhráča Petra Budaja, brankára Slovenska?
Uvidíme po zápase. Najlepšie bude, ak mu dáme viac gólov než dostaneme.

Marek Svatoš chváli váš prehľad v obrane. Čo poviete vy o ňom?
Marek je šikovný útočník a dobrý zakončovateľ. Je ťažké zastaviť ho, je rýchly korčuliar, má všetko, čo má mať útočník. Považujem ho za jedného z najlepších v slovenskom tíme. Asi si ho budem všímať pozornejšie.

Ako si spomínate na trénera Glena Hanlona?
V najlepšom. Počas jeho pôsobenia v bieloruskej reprezentácii pozdvihol hokej, priniesol zaujímavé prvky. Pracovať s ním mi bolo cťou.

Hanlon pozná bieloruský hokej, Bielorusi vedia, na čo kladie dôraz. Kto je vo väčšej výhode pred utorkovým zápasom?
Výhoda je na slovenskej strane. Hanlon veľmi dobre pozná všetkých hráčov i náš herný systém. Z toho môže vychádzať v určovaní taktiky.

Na čo si trúfa Bielorusko na šampionáte?
Na postup do štvrťfinále.

Rozmýšľali ste, či prísť na majstrovstvá sveta?
Nie. V tejto sezóne som neodohral veľa zápasov, tuším len pätnásť. Som rád, že v plnom zdraví môžem pomôcť reprezentácii.

Je pre vás hokej ešte radosť alebo už len práca?
Jedno i druhé. Ak hráte pri takom počte divákov, pri takom množstve fanúšikov, ktorí ťa povzbudzujú, je to stále veľká radosť. Ale – aby si cítil radosť, musíš tvrdo trénovať a veľa pracovať.

1 debata chyba