Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Lintner: Som spokojný, ako sme zvládli základnú skupinu

Hokejisti Slovenska zavŕšili základnú A-skupinu MS vo štvrtok večer hladkým víťazstvom nad Kazachstanom. Kapitán Richard Lintner schádzal z ľadu so širokým úsmevom.

14.05.2010 11:42
Richard Lintner Foto:
Richard Lintner.
debata (4)

Bol postup do osemfinále taký hladký ako vyzeral?

„Snažíme sa v každom zápase zlepšovať. Niečo sa naučiť. Každý nám dáva niekoľko lekcií. Aj proti Kazachstanu sme na chvíľku zaváhali. Naši súperi sú tu na takej úrovni, že potrestajú najmenšie zaváhanie. Som rád, som spokojný, ako sme prešli základnú skupinu. Na to však už dnes musíme zabudnúť. Ideme ďalej, ideme vyhrať ďalšie zápasy. Dáni odohrali pár pekných stretnutí, isto im to dodalo sebavedomie. Hrajú klasický severský hokej, podobný švédskemu. Dobre sa na nich pripravíme a verím, že ich zdoláme,“ sumarizuje skúsený obranca.

Prvý vyobjímal Tomáša Tatara po premenenom trestnom strieľaní. „Bol som strašne rád. Zvládol obrovskú skúšku. Taký mladý v takomto zápase s prehľadom využil svoju šikovnosť. Veril som mu, na tréningoch trestné strieľania premieňa. Toto ho posúva aj ako hráča zasa o nejaký krôčik hore. Človek nikdy nevie, možno ho využijeme aj v ďalších trestných strieľaniach – ak budú,“ zdôraznil dobre naladený majster sveta z roku 2002.

Neobáva sa, že Slováci nastúpia proti Dánom približne 17 hodín po zápase s Kazachstanom, kým Dáni majú viac ako deň oddychu k dobru?

„Zápasy deň po dni berú sily. My sme už v tretej tretine trošku s tým kalkulovali. Najviac vyťažovaní hráči chodievali na ľad menej, aby si šetrili sily. Nielen na Dánov, ale aj na ďalšie zápasy. Musíme zlepšiť aj presilovky, proti Kazachstanu nám nevychádzali. Je to takisto proces, stále sa učíme, lebo chceme byť lepší,“ podotkol Lintner.

„Prosím, kde je šatňa Slovenska,“ pýtala sa pani Hanlonová poriadateľov v útrobách haly. Keď ju usmernili, ponáhľala sa zagratulovať manželovi – ešte pred oficiálnou pozápasovou tlačovou konferenciou.

Glen Hanlon na nej priznal, že za najdôležitejšie považoval vyhnúť sa skupine o záchranu.

„Kazachstan hral dobre v útoku, brankár Peter Budaj nás však opäť podržal. Som šťastný z víťazstva, ale nie z výkonu v tretej tretine. Naše vystúpenie v základnej skupine však bolo dobrým štartom do šampionátu. Máme tu veľa hráčov bez skúseností, a aj keď som to nikdy nepovedal nahlas, kľúčové pre nás bolo vyhnúť sa záchranárskym prácam. Dánsko, náš najbližší súper, má výhodu dlhšieho oddychu, preto musíme hrať rozumnejšie ako on. Zatiaľ myslíme iba na najbližší súboj, nie na to, čo môžeme v ďalšej skupine získať,“ stručne zhodnotil účinovanie v základnej skupine.

4 debata chyba