Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prídeš na majstrovstvá sveta? Da!

Alexander Ovečkin, Alexander Siomin, Ilja Kovaľčuk, Pavel Dacjuk... Zoznam ruských hviezd na hokejových MS v Nemecku však ešte stále nie je kompletný. Zbornú posilnia aj hráči Pittsburghu, útočník Jevgenij Malkin a obranca Sergej Gončar. Naopak, ich kanadský spoluhráč Sidney Crosby pozvánku na šampionát odmietol.

15.05.2010 10:02
Alexander Ovečkin Foto:
Alexander Ovečkikn.
debata (3)

Kým tréneri ostatných popredných tímov počúvali pred šampionátom zo zámoria jedno ospravedlnenie za druhým, ruský kouč Viačeslav Bykov také starosti nemal. Na otázku, či prídu reprezentovať na majstrovstvá sveta, odpovedala väčšina ruských hráčov z NHL jednoznačne – Da! (áno). Túžba rehabilitovať sa za fiasko na olympiáde vo Vancouvri bola silnejšia než únava, zdravotné problémy, či rodinné dôvody.

Čísla hovoria jasne. Kanada má na turnaji v Nemecku jediného člena zlatého tímu z Vancouvru, podobne USA jediného hokejistu, ktorý získal pred desiatimi týždňami olympijské striebro. V českej zostave korčuľuje päť hráčov olympijského výberu, vo fínskej štyria, vo švédskej jeden. Z hráčov, ktorí reprezentujú na MS Slovensko, hral na ZOH len obranca Andrej Sekera, brankári Budaj a Staňa robili náhradníkov Halákovi. A Rusko? Po príchode ďalších hviezd sa počet olympionikov zvýši na pätnásť.

„Keď sme vypadli v play-off, pár dní som si oddýchol a prišiel. Rád reprezentujem svoju krajinu a vždy, keď mám možnosť, tak ju využijem,“ citovala oficiálna stránka MS Alexandra Ovečkina. „Situácia sa zmenila, keď sa stal trénerom Bykov. Zmenil atmosféru v tíme, hráči ho majú radi a chcú reprezentovať,“ dodal obranca Denis Grebeškov, jeden z ruských hráčov, ktorí sa tešili zo zisku titulu majstra sveta v roku 2008 i 2009.

Útočník Detroitu Pavel Dacjuk dorazil do Kolína v piatok, Gončar by sa mohol pripojiť k tímu už v sobotu, Malkinovi vybavujú v Toronte víza. Rusi zatiaľ na turnaji mašírujú bez zaváhania a médiá už pripomínajú Vancouver. „My chceme Kanadu!“ napísala reportérka denníka Sport-express. Na olympiáde prehrala zborná vo štvrťfinále s Kanadou 3:7. Už aby prišiel čas na odvetu.

3 debata chyba