Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Padli ako lego

Aké je doteraz najväčšie prekvapenie majstrovstiev sveta v hokeji? Ašpiruje naň šesť dánskych gólov v slovenskej sieti v prvej tretine. Zápas na uterák. Dáni rozobrali slovenskú obranu ako lego. Systém, ktorý Kanaďan Glen Hanlon v príprave usilovne skladal, prestal fungovať. Slováci pripomínali roztrasených začiatočníkov, ktorých bolo lepšie skôr ľutovať než biť za to, čo predvádzali.

14.05.2010 18:47
Slovensko Dánsko smútok Foto:
Slovenskí hokejisti po zápase s Dánskom.
debata (5)

Bývajú aj také zápasy. Vychádzajúc z tradície a hokejového mena si Slováci ušili z hanby kabát i celú výbavu. Veď nie tak dávno zdolali Dánov na majstrovstvách sveta 8:0. Pohľad na súčasnú súpisku oboch tímov však naznačuje, že sila sa vyrovnáva. Väčšina reprezentantov Dánska hráva vo Švédsku, švédsky tréner vedie súčasnú reprezentáciu. Jej predchádzajúce výsledky naznačujú herný vzostup.

Pripomenúť v tejto súvislosti, že Slováci sa na tomto šampionáte zachránili oveľa ľahšie než na dvoch predchádzajúcich, vyznie možno ospravedlňujúco. Hanlon po víťazstve nad Kazachstanom priznal, že s málo skúseným tímom sa chcel vyhnúť záchrane. Po troch sympatických výkonoch dostal nakladačku, ktorá bolí.

Nie je hanba padnúť, hanba je nevstať. Bude zaujímavé sledovať, ako sa Slováci popasujú s debaklom. Postup do najlepšej osmičky si skomplikovali, ale nádej stále žije.

5 debata chyba