Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z veľkého sklamania presvitalo presvedčenie: Táto skúsenosť sa zíde

Sklamanie v duši znásobuje bolesť tela. Slováci v utorok večer opúšťali kolínsku Lanxess so sklonenými hlavami - a niektorí i so slzami v očiach. Namiesto sťahovania na štvrťfinále do Mannheimu sa ponáhľali do hotela pobaliť sa na cestu domov.

19.05.2010 19:41
Richard Lintner  Foto:
Richard Lintner po prehratom zápase.
debata (3)

Útočník Marek Svatoš strelil jediný gól v zápase proti Nemecku – znížil na 1:2. „Prišiel trochu neskoro, škoda, že nepomohol viac. Aj som rád, že som konečne pretrhol streleckú smolu v reprezentácii, no prežívam aj sklamanie. Usiloval som sa dať gól v každom zápase, no vyšlo to až v poslednom,“ povzdychol si.

Hanlonovi zverenci jeden po druhom tvrdili, že Nemcov mohli zdolať – lenže chýbali góly. „Mali sme strieľať viac, možno by sme mali ku gólu bližšie. Vždy niečo rozhodne o prehre. Nevyhrali sme, hoci sme bojovali do poslednej sekundy a dali do toho všetko. Rád prídem aj nabudúce, ak mi dovolí zdravie a nebudem mať iné hokejové povinnosti,“ dodal Svatoš.

Obranca Andrej Sekera sa udomácňuje v obrane reprezentácie. „Prvá tretina nás stála veľa síl, no v ďalšom priebehu sme mali chvíľami prevahu. Som hrdý na chalanov. Viacerí mali na šampionáte premiéru. Presvedčili sa, ako sa hrá na takomto leveli. To ich môže posunúť vyššie. Prvý cieľ sme splnili, druhý – postup do štvrťfinále – nie. Z toho sme veľmi sklamaní. V porovnaní s vlaňajškom sme však spravili krok vpred, mali sme mladšie mužstvo. Najťažšie má za sebou, už to bude len lepšie a lepšie,“ vyslovil presvedčenie.

Útočník Miroslav Šatan si zachoval nadhľad. „Neľutujem, že som prišiel. Chceli sme vyhrať a ísť do play-off. Musíme však byť realisti. Takmer polovica mužstva získavala skúsenosti z takéhoto podujatia. Bude to cenná devíza do budúcnosti,“ podotkol majster sveta z Göteborgu 2002.

V súvislosti s budúcnosťou sa vyjadroval opatrne: „Momentálne si potrebujem po náročnej sezóne oddýchnuť. Aj keď niekto povie, že som odohral len pol sezóny, ale bolo to vyše päťdesiat zápasov, čo je slušné. Play-off na mne zanechalo únavu. Keď si oddýchnem, uvidím, čo ďalej. V play-off o Stanleyho pohár držím palce Montrealu – najmä kvôli famóznemu Jarovi Halákovi. Je úžasné, čo doteraz predviedol.“

Čo hovorí na trénera Hanlona? „Mám dobrý pocit. V slovenskej reprezentácii sa začína nová kapitola. Má za sebou prvú skúsenosť. S novým trénerom a mladými hráčmi. Určite prinesie nové veci a obohatí slovenský hokej,“ poznamenal Šatan.

3 debata chyba