Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krupp upozorňuje: Slováci hrajú priamočiarejšie než Rusi

O osude domácej hokejovej reprezentácie na svetovom šampionáte rozhodne zápas osemfinálovej E-skupiny so Slovenskom. Jeho víťaz v postúpi medzi najlepších osem tímov.

18.05.2010 07:21
Uwe Krupp Foto:
Uwe Krupp.
debata

"Máme malú výhodu v tom, že pondelok sme oddychovali, kým Slováci hrali proti Fínsku a o necelých 24 hodín nastúpia proti nám. My sme mali tiež v nohách dva zápasy v dvoch dňoch – a v predĺžení proti Bielorusku hráči už cítili únavu, hoci sme vyrovnali v poslednej minúte riadneho času, " uviedol tréner Nemecka Uwe Krupp.

Jeho zverenci dva predchádzajúce zápasy tesne prehrali: Rusku podľahli 2:3, Bielorusku 1:2 v predĺžení. „Slovensko hrá trochu iným štýlom. Kým Rusi a krajiny bývalého Sovietskeho zväzu uprednostňujú kombinačný hokej s viacerými prihrávkami, Slováci sa usilujú o priamočiary prechod do útoku. Oba tímy berú len víťazstvo, oba chcú postúpiť, bude to zaujímavé. Keď vyhráme, je všetko v poriadku, keď prehráme, bude zle,“ naznačil Krupp. „Tlak potrebujete, aby ste boli lepší,“ odvetil na otázku, ako dolieha na Nemecko povinnosť vyhrať.

Christian Ehrhoff, 27-ročný obranca Vancouvru, najväčšia hviezda v nemeckom tíme, považuje Slovákov za nebezpečného a skúseného súpera. „Verím, že pri dobrom taktickom pláne a podpore obecenstva dosiahneme, čo si všetci želáme – postup do štvrťfinále,“ vyslovil presvedčenie jeden z dvoch hráčov NHL v domácej reprezentácii.

V zápase proti Rusku bol v podobnej situácii ako Miroslav Šatan proti Fínsku. „Deväťhodinový časový posun som v prvom zápase cítil, v druhom to už bolo oveľa lepšie,“ podotkol.

Nemecko, ktoré vlani pred zostupom z najvyššej divízie zachránilo organizovanie tohtoročného šampionátu (hostiteľ nemôže vypadnúť), čaká na postup medzi najlepších osem tímov od roku 2003, Slováci sa dostali naposledy do štvrťfinále pred tromi rokmi v Moskve (podľahli Švédsku 4:7).

Slovensko má s Nemeckom z majstrovstiev sveta aktívnejšiu bilanciu: z piatich zápasov tri vyhralo, dva prehralo. V poslednom stretnutí na MS pred dvoma rokmi vyhralo Nemecko 4:2, v poslednom prípravnom stretnutí, už od vedením Glena Hanlona boli úspešnejší Slováci – v Ravensburgu vyhrali 3:2.

debata chyba