Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prežívam najhorší moment v kariére, smútil Grabovskij

Hoci postupové možnosti Lotyšska a Nórska v F-skupine majstrovstiev sveta v hokeji sú už len teoretické, oba tímy ešte majú o čo bojovať. Bielorusi to však majú pred večerným zápasom proti Dánom s motiváciou veľmi ťažké.

17.05.2010 14:17
Ruslan Salej Foto:
Sklamaný kapitán Bieloruska Ruslan Salej.
debata

A pritom im v nedeľu večer v kolínskej Lanxess Arene chýbalo len 53,9 sekundy, aby si udržali nádej na štvrťfinále. Lenže Marcel Müller strelou z ľavej strany prekonal Andreja Mezina, ktorý do tohto momentu spoľahlivo kryl všetkých 31 striel na svoju bránku. Bielorusi dokázali napriek frustrácii ešte zdvihnúť hlavy a gólom Kaľužného 14,4 sekundy pred koncom predĺženia vybojovať aspoň dvojbodové víťazstvo 2:1, ktoré však bolo pre zverencov trénera Eduarda Zankovca Pyrrhovým.

„Potrebovali sme víťazstvo v normálnej hracej dobe, aby sme mali ešte šancu na štvrťfinále. Tento triumf po predĺžení pre nás nič nerieši,“ skonštatoval zničený kapitán Bieloruska Ruslan Salej. „Je to najhorší moment v mojej hokejovej kariére. Potrebovali sme vyhrať. Ťažko sa mi čokoľvek hovorí, veď som tesne pred vyrovnávajúcim gólom mohol rozhodnúť po samostatnom nájazde na Endrasa,“ ťažko hľadal slová útočník Michail Grabovskij.

Výsledný rezultát nedeľňajšieho zápasu nepotešil ani domácich hokejistov. Tí najprv v sobotu pred 18 000 divákmi siahali po remíze s vysokofavori­zovanými Rusmi (napokon prehrali tesne 2:3), ale o deň neskôr stratili dva body s bieloruským ´outsiderom´. Do štvrťfinále ich môže posunúť len víťazstvo nad Slovenskom.

„Po zápase s Ruskom sme mali ťažké nohy, bolo to veľmi emocionálne stretnutie. Nechceli sme prísť o šancu zostať ešte v turnaji. Máme bod, ktorý môže byť pre nás na konci veľmi dôležitý,“ poznamenal nemecký obranca Sven Butenschön.

debata chyba