Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Päťdesiat minút dobrej hry nestačí, tvrdí Hanlon

Slováci sa po debakli s Dánskom (0:6) v pondelok proti Fínom na svetovom šampionáte v hokeji herne prebrali, ale v zakončení to opäť nebolo ono. V prvej tretine mali zverenci Glena Hanlona niekoľko dobrých streleckých príležitostí, ale skóre neotvorili. Naopak súper od tisícich jazier zo severu Európy sa v polovici stretnutia v rozpätí štyroch minút prezentoval troma gólmi, ktoré prakticky rozhodli celé stretnutie.

17.05.2010 22:05
Glen Hanlon Foto:
Glen Hanlon počas tréningu.
debata

„Všetky tímy majú problém streliť Fínom góly. Prvých dvadsaťtri minút sme hrali dobre. Macho mal nájazd, viacerí hráči solídne šance, ale nevyužili sme ich. Potom sme prestali dodržiavať herný plán, začali sme strácať puky v strednom pásme, Fíni strelili góly a zrazu to bol iný zápas. Po góle Tatara na 1:3, ale už aj predtým som veril, že to celé zdramatizujeme. Dnes sme nehrali zle, ale 50 minút dobrej hry nestačí. Na desať minút sme stratili koncentráciu a súper to využil,“ komentoval tréner Glen Hanlon.

Zámorský kouč slovenského tímu sa po druhej tretine za stavu 0:3 rozhodol vystriedať brankára Petra Budaja, ktorého nahradil Rastislav Staňa. Dôvod? ""Rasťo Staňa si veril a išlo mi aj o to, aby mal Peter čo najviac oddychu a relaxu pred zajtrajším dôležitým večerným zápasom s Nemeckom," vysvetlil Hanlon. Práve súboj Slovákov s domácimi hokejistami v utorok od 16.15 h v Kolíne rozhodne o tom, kto z tejto dvojice súperov si predĺži účasť na šampionáte postupom do štvrťfinále.

Slovenskí hokejisti v ňom musia na dosiahnutie istoty najlepšej osmičky zvíťaziť. „Proti Nemcom to nebude jednoduché, lebo cítia obrovskú šancu uspieť na tomto šampionáte, ale to isté platí aj pre nás. Stále nás delí víťazstvo v jednom zápase od toho, aby sme si povedali, že sme odohrali dobrý turnaj. Verím, že hráči si to dostatočne uvedomujú,“ dodal Hanlon.

debata chyba