Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Treťjak bude riešiť mediálny bojkot

Prezident Ruskej hokejovej federácie (FHR) Vladislav Treťjak sa stretne v utorok počas dopoludňajšieho tréningu s ruskými novinármi prítomnými na majstrovstvách sveta v Nemecku, aby našli riešenie situácie, ktorá vyvrcholila v nedeľu bojkotom médií zo strany hráčov národného tímu.

17.05.2010 09:26
Vladislav Treťjak Foto: ,
Vladislav Treťjak.
debata

V ruských médiách sa totiž počas šampionátu objavili materiály o hráčoch ruskej „zbornej“, ktoré nemali súvislosť s účinkovaním, predvedenou hrou a športovými úspechmi tímu na MS. Preto sa ruskí hokejisti rozhodli ignorovať médiá a po nedeľňajšom zápase s Dánskom prešli mix-zónou určenou pre akreditovaných novinárov bez zastavenia a poskytnutia jediného rozhovoru.

Až po zásahu predstaviteľov tlačového oddelenia Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) poslali zo šatne medzi novinárov dvojicu mladých hráčov Dmitrija Kulikova a Arťoma Anisimova.

„Prosím všetkých kolegov pôsobiacich vo sfére žurnalistiky, aby prijali túto situáciu s pochopením. Hráči potrebujú vašu podporu vyjadrenú vašou profesionálnou prácou najmä v súvislosti s informovaním o vystúpení ruskej reprezentácie na vrcholnom svetovom fóre,“ píše sa vo výzve uverejnenej na oficiálnej stránke FHR.

debata chyba