Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankári pre MS sú známi: do Nemecka pôjdu Staňa, Hamerlík a Budaj

Vo štvrtok 29. apríla sa v Skalici začala tretia fáza prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie pred odchodom na majstrovstvá sveta do Nemecka. Trénerovi Glenovi Hanlonovi sa hlásilo trio brankárov, osem obrancov a pätnásť útočníkov. Novými tvárami v porovnaní s predchádzajúcimi fázami sú Stanislav Gron a Vladimír Dravecký z majstrovských Košíc, z tímu zdolaného finalistu Slovan Bratislava brankár Branislav Konrád a z mužstva českého šampióna HC Eaton Pardubice útočník Rastislav Špirko.

29.04.2010 16:21 , aktualizované: 18:12
Vladimír Dravecký Foto:
Vladimír Dravecký.
debata (4)

V sobou by sa mal k tímu pridať aj obranca Andrej Sekera z tímu zámorskej NHL Buffalo Sabres. Okrem Sekeru by v najbližších dňoch mali pribudnúť zo zámoria aj brankár Peter Budaj a útočník Marek Svatoš, otázni sú Michal Handzuš a Roman Kukumberg.

„Michal si zobral niekoľko dní na rozhodnutie, v prípade Kukumberga musíme počkať na výsledky vyšetrenia, ktoré ho čakajú v piatok,“ ozrejmil kouč Hanlon. Vrcholom poslednej časti prípravy pred MS 2010 bude dvojica prípravných duelov proti Lotyšom, s ktorými si Slováci zmerajú sily v nedeľu 2. a v pondelok 3. mája v Skalici.

„Spoluhráči mi v šatni popriali veľa šťastia, podali ruku. Nový systém by nemal byť pre mňa problém, teda ak to bude podobné ako v Amerike. Stredajšie oslavy sme samozrejme so Stanom museli trochu mierniť, ale to nebol problém,“ povedal na skalickom zraze útočník Vladimír Dravecký. „Som rád, že tu mám so sebou Stana Grona. Je to super chalan a dobrý hokejista. Šance dostať sa na MS neriešim, podám čo najlepší výkon a rozhodnutie bude na tréneroch.“

Záverečnú nomináciu na MS by mal tréner Hanlon oznámiť v utorok 4. mája. Už teraz je však známe, ktorí brankári na šampionát pocestujú. Budú to Rastislav Staňa, Peter Hamerlík a Peter Budaj. Najskúsenejším z tohto tria je Staňa, ktorý Slovensko reprezentoval už 46-krát.

„Na sto percent na MS odcestujeme s touto trojicou, Konrád sa zúčastní iba na tréningoch pred zápasmi s Lotyšskom,“ uviedol kanadský kouč, ktorý ďalej prezradil, že v prípravných dueloch proti Lotyšsku dostanú príležitosť Staňa a Hamerlík. „Títo gólmani si zápasy rozdelia, v jednom bude chytať Staňa, v druhom Hamerlík,“ uviedol 53-ročný hokejový odborník, ktorý doteraz viedol slovenský tím v štyroch stretnutiach. Na svojom konte má ako tréner SR dve prehry s Českom a víťazstvá nad Nemeckom a Švajčiarskom.

Nominácia:

Brankári: Rastislav Staňa (Severstaľ Čerepovec/KHL), Peter Hamerlík (HC Oceláři Třinec/ČR), Branislav Konrád (Slovan Bratislava)
Obrancovia: Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd.), Tomáš Starosta (Neftechimik Nižnekamsk/KHL), Richard Lintner (Dinamo Minsk/KHL), Ivan Švarný (HC Litvínov/ČR), Peter Frühauf (HC 05 Banská Bystrica), Tomáš Slovák (Avtomobilist Jekaterinburg/KHL), Vladimír Mihálik (Norfolk Admirals/AHL), Ivan Majeský (Skelleftea/Švéd.).
Útočníci: Marek Zagrapan (Severstaľ Čerepovec/KHL), Michal Chovan (HKm Zvolen), Miroslav Zálešák (HK 36 Skalica), Ivan Čiernik (Kolín Haie/Nem.), Tomáš Bulík (HC 05 Banská Bystrica), Tomáš Tatar (Grand Rapids Griffins/AHL), Marek Bartánus (MHK 32 L. Mikuláš), Marcel Haščák (HK ŠKP Poprad), Richard Pánik (Norfolk Admirals/AHL), Andrej Podkonický, Milan Bartovič (obaja HC Bílí Tigři Liberec/ČR), Michal Macho (BK Mladá Boleslav/ČR), Stanislav Gron, Vladimír Dravecký (obaja HC Košice), Rastislav Špirko (HC Pardubice/ČR)

4 debata chyba