Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemci nepoznajú svojich hokejistov a nevedia, že MS budú u nich

Majstrovstvá sveta v hokeji sa začnú v Nemecku už na budúci týždeň, domácich to ale príliš nevzrušuje. Podľa nedávneho prieskumu vie len 14 percent z nich, že sa šampionát uskutoční v ich krajine, o hokejový sviatok sa naozaj zaujímajú necelé tri percentá. Rovnako neslávne dopadli v ankete aj nemeckí reprezentanti. Takmer 96 percent oslovených priznalo, že žiadneho nemeckého hokejistu nepozná.

27.04.2010 15:59
Nemecko hokej Foto:
Ilustračná snímka.
debata (6)

Šampionát sa začne 7. mája zápasom domácich s USA vo futbalovej aréne v Gelsenkirchene, kde by ho mal sledovať rekordný počet vyše 76.000 divákov. V Kolíne a Mannheime turnaj potrvá do 23. mája.

Táto skutočnosť je ale podľa prieskumu inštitútu Promit pre agentúru SID známa len 13,9% Nemcov. Naopak, 49,5% respondentov odpovedalo, že o majstrovstvách „nechce vôbec nič vedieť“.

Tieto čísla sú nelichotivou vizitkou organizátorov turnaja a ich reklamnej kampane, ktorú podľa rovnakého prieskumu videlo len 7,6% opýtaných z 1200 náhodne vybraných respondentov. Rovnako malý záujem medzi nimi vzbudzuje aj národný tím. Že je jeho trénerom bývalý úspešný obranca NHL Uwe Krupp, vedelo 5,7%.

Oveľa horšie na tom boli jeho zverenci. Najčastejšie dokázali účastníci prieskumu menovať obrancu Bostonu Marka Sturma, ktorého poznalo 1,5%. Ostatní nemeckí hráči z NHL neprekročili ani jedno percento. Najprominentnejším hráčom z domácej súťaže DEL bol útočník Eisbären Berlín Sven Felski, ktorého poznalo 0,3 percenta respondentov. Na ani jedného nemeckého hokejistu si nespomenulo 95,7%.

6 debata chyba