Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brylin: Ruský národ na nás môže byť hrdý

Ruský útočník Sergej Brylin odohral na moskovskom turnaji len dva zápasy, no po triumfe nad Švédskom sa aj na jeho krku leskla bronzová medaila. Tridsaťtriročný ľavý krídelník sa k tímu pridal okamžite po tom, čo jeho New Jersey vypadlo z bojov o Stanley Cup v NHL. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

13.05.2007 18:06
debata

„Po prehre s Fínskom sme boli všetci veľmi smutní, ale na druhú stranu sme chceli získať medailu. Boli sme naplno sústredení a duel sme brali ako finále. Veľmi nám pomohli prvé dva góly, ktoré nás postavili na nohy. Od tohto momentu sme si náskok už len udržiavali,“ povedal po zápase Brylin. Rodák z Moskvy sledoval úvodné duely ruskej reprezentácie cez internet aj v zámorí a nad účasťou vôbec neváhal. „Chcel som pomôcť chlapcom vybojovať zlato, ale čo už. Na turnaji sme vyhrali osem zápasov, a len jeden prehrali, aj to v predĺžení… Také sú však pravidlá, platia pre všetkých. Aj tak si však myslím, že národ na nás môže byť hrdý. Chcem sa poďakovať skvelým fanúšikom, ktorí nás hnali vpred. Bolo to úžasné,“ dodal Brylin.

Sergej Gončar
Sergej Gončar Sergej Gončar

Duel o bronzové medaily vynechal kapitán zbornej Piotr Ščastlivyj, ktorý sa zranil v semifinále proti Fínsku, a s kapitánskym „C“ sa tak predstavil obranca Pittsburghu Sergej Gončar. „Som ešte smutný kvôli duelu s Fínmi. Jedna prehra nám všetko ukončila. Chýbal nám kúsok šťastia, ale čo už, čas sa vrátiť späť nedá. Musíme sa z toho poučiť a zobrať si ponaučenie. Bola to lekcia pre nás všetkých,“ povedal skúsený obranca.

Jorgen Jonsson, Švédsko
Jorgen Jonsson, Švédsko Jorgen Jonsson, Švédsko

Oveľa smutnejší však bol Jörgen Jönssön. Rovnako alternujúci kapitán (vo funckii nahradil zraneného brata Kennyho) bol lídrom severskej družiny poskladanej z hráčov domácej elitserien. „Keď to beriem z celkového hľadiska, bol to pre nás dobrý turnaj. Len málokto nám pred začiatkom majstrovstiev veril, no my sme sa prebojovali až do semifinále. V dôležitých dueloch sme však nezvládli prvé tretiny. Je to škoda, pretože inak to bolo dobré. Ideme domov bez medaily, škoda.“

Vladislav Tretjak
Vladislav Treťjak Vladislav Tretjak

Bronzové medaily odovzdávala domácim reprezentantom žijúca legenda hokeja Vladislav Treťjak. Legendárny brankár, v súčasnosti šéf ruskej hokejovej federácie, bol s výkonmi „svojich“ spokojný, a ukončenie 50-ročnej víťaznej série Rusov na turnajoch v Moskve okomentoval slovami. „Stále trvá. Prehrali sme, ale nie v riadnom hracom čase. Máme za sebou fantastický turnaj a na každého hráča som hrdý.“

debata chyba