Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Staal: Prial som si Slovensko

Vo výbere Kanady je viacero mladíkov, o ktorých už teraz platí, že sú hviezdy NHL. Jedným z nich je aj dvadsaťdvaročný útočník Caroliny Eric Staal. Turnaj v Moskve má pre neho zvláštnu príchuť, keďže sa v jednom tíme stretáva s bratom Jordanom. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

11.05.2007 12:38
debata

Vo štvrťfinále ste mali prijateľného súpera zo Švajčiarska, teraz na vás čaká omnoho silnejšie Švédsko…
Bude to veľmi ťažký zápas, musíme podať najlepší výkon na turnaji, Švédi totiž nie sú Švajčiari. Dôležité bude hlavne ubrániť ich presilové hry.

Severania vyradili v boji o semifinále Slovensko. Videli ste tento zápas?
Iba kúsok. Bol to však dosť divoký duel, výsledok 7:4 sa tak často nevidí. Prial som si skôr Slovákov, asi by boli pre nás vhodnejší súper, ale to je už teraz jedno.

Švédi majú len jedného hráča z NHL, považujete to za ich nevýhodu?
Ťažko povedať. Tím je veľmi dobre zohraný a má svoj systém hry. Viacero hráčov však má skúsenosti z NHL. Sú dobrý tím, ale to sme aj my.

Vlani ste vyhrali Stanley Cup s Carolinou, teraz máte šancu vybojovať zlato s reprezentáciou Kanady. Čo by ste si viac vážili?
Určite Stanley Cup. Snom každého malého chlapca v Kanade je raz zdvihnúť tú trofej nad hlavu a dostať víťazný prsteň. Dostať sa do kanadskej reprezentácie je veľká hrdosť, a ak by som získal zlato, bude to pre mňa druhá najcennejšia vec na svete. Stanley Cupu sa však nič nevyrovná.

Carolina sa stala po New Jersey len druhým tímom histórie profiligy, ktorý v sezóne obhajoby pohára nepostúpil do play-off. Veľmi vás to sklamalo?
Strašne. Bolo to niečo hrozné. Počas celého roka sme sa len hľadali a nevedeli  sme nájsť formu z predchádzajúcej sezóny. Po vyradení som bol zúfalý, ale aj preto som prišiel sem do Moskvy, chcem totiž získať „aspoň“ zlatú medailu.

Okrem vás je na šampionáte aj váš brat Jordan. Aké to je hrať s ním v jednom tíme?
Zažívame hlavne veľa zábavy. Nikdy sme spolu nehrali v jednom tíme a je skvelé, že sa stretávame rovno ta takomto turnaji.

Hokeju sa venujú aj vaši ďalší bratia Marc a Jared. Majú šancu presadiť sa vo veľkom hokeji?
Pozorne sledujem ich hokejový vývoj, a preto som si istý, že raz budú hviezdy. My Staalovci máme hokej v krvi (smiech), je to naša vášeň. Raz by som si chcel so všetkými bratmi zahrať za Kanadu a vyhrať s nimi buď zlato na olympiáde, alebo majstrovstách sveta. To by bola paráda.

debata chyba