Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šupler: Únavu bolo na hráčoch cítiť

Slovenskí hokejisti prehrali v osemfinálovej F-skupine proti USA (2:4) na 71. majstrovstvách sveta v Moskve svoj druhý zápas v priebehu necelých 24 hodín. Zverenci trénera Júliusa Šuplera boli po stredajšom súboji s Kanadou (4:5) viditeľne unavení, Američania pôsobili na ľadovej ploche lepším dojmom.

03.05.2007 19:47
debata

„Zápas proti USA sme chceli vyhrať, ale únavu po stredajšom stretnutí s Kanadou bolo ešte cítiť. V prvej tretine sme urobili dve chyby, ktoré súper potrestal. Brankár USA podal dobrý výkon, my sme si vypracovali šance, ale nedokázali sme ich realizovať,“ povedal po stretnutí J. Šupler.

Oproti súboju s Kanadou nastúpil do bránky Karol Križan a do zostavy sa na úkor Ivana Čiernika vošiel Andrej Podkonický. Kormidelník Slovákov sa pokúšal miešať útokmi aj počas samotného zápasu, najprv stiahol hru na tri formácie, potom poslal do hry aj trinásteho útočníka Surového a pomenil zloženie tretieho a štvrtého útoku. „Zmena zloženia formácií trochu pomohla. V závere sme chceli rozložiť únavu na všetkých hráčov, čo tiež prinieslo ovocie v podobe druhého gólu. Záver bol nakoniec dramatický, dve šance mal Starosta a pokúsili sme sa aj o power play,“ vysvetlil kouč slovenského tímu.

Prehra s USA síce trošku skomplikovala situáciu Slovenska v F-skupine, ale na postup do štvrťfinále by malo stačiť aj jedno víťazstvo z dvojice súbojov proti Česku a Bielorusku. „Ideme krok za krokom. V takomto turnaji prídu na mužstvo aj chvíle, keď sa nedarí. Treba to prelomiť. Pre nás bude najdôležitejším súbojom ten štvrťfinálový, pravda najprv sa do neho musíme prebojovať. Viackrát sa nám stalo, že sme hrali výborne, všetko povyhrávali, ale práve v tom najdôležitejšom súboji sme zaváhali. Teraz možno príde forma v tom rozhodujúcom dueli. Robíme všetko pre to, aby sme našich fanúšikov potešili,“ dodal Šupler, ktorého potešilo napríklad to, že jeho zverenci zahrali na rozdiel od súboja proti Kanade tentoraz lepšie v oslabeniach.

debata chyba