Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marián Hossa: Len nech je medaila...

Útočná sila hokejistov Slovenska sa včerajším podvečerným príchodom Pavla Demitru a Mariána Hossu do Moskvy zvýšila. Keď však po akreditácii chceli ísť skratkou do haly, uniformovaní strážcovia ich dnu nepustili, lebo nemali vstup príslušnej farby. Taký bol ich druhý dotyk s dejiskom. Z dejiska šampionátu od redaktora Pravdy.

30.04.2007 05:01
debata

Prvým bolo – chladné počasie, včera v Moskve aj snežilo. O niečo neskôr už aj trénovali. „Je dobré, že sme sa trochu skĺzli,“ uviedol Marián Hossa, vlani kapitán tímu. „Doma som chodil v kraťasoch,“ do­dal.

Prišli ste oddýchnutý alebo unavený?
Únavu ešte cítim, v Európe som len pár dní. Pociťujem ešte časový posun. Ale dobre si zakorčuľujeme, dobe sa vyspíme. To bude dôležité.

Sledovali ste prvý zápas proti Nórsku?
Videl som ho. Dôležité je, že sme získali tri body. Naša hra sa určite bude zlepšovať.

Na šampionát ste prišli ako najproduktívnejší európsky hráč základnej časti NHL. Uvedomujete si to?
Vôbec nie. Prišiel som pomôcť reprezentácii uhrať čo najlepší výsledok. Chcem si vychutnať aj Moskvu – ešte som v nej nebol. vyzerá, že je to zaujímavé mesto. Keď bude čas, rád by som sa trochu poprechádzal. Určite si pozriem Červené námestie, Štrbi (Martin Štrbák, pozn. red.) nás niekam zavedie. On to pozná, je tu doma.

Kedy ste boli naposledy na ľade?
V sobotu sme mali s Paľom Demitrom v Trenčíne na hodinu ľad. Zohnali sme aj brankára, zakorčuľovali sme si.

Viete odhadnúť, akú máte formu?
Ťažko povedať. Mám za sebou vynikajúcu sezónu. S Atlantou sme vyhrali divíziu, postúpili sme do play off, ja som dosiahol stobodovú hranicu. Pokazili mi to štyri zápasy play off, v ktorom sme nič neukázali. Celkovo však hodnotím sezónu pozitívne. Hoci sme vypadli v prvom kole a prežívali veľké sklamanie, v porovnaní s minulosťou sme sa posunuli. Klub sa prvý raz dostal do play off.

Viete po rusky?
Niečo rozumiem, ale nehovorím.

Na kolektívny úspech stále čakáte. Zavážilo to?
Inak by som tu ani nebol. Nejdem tu vyhrať najlepšieho strelca, to ma vôbec nezaujíma. Radšej nech dám možno jeden gól za celý šampionát, alebo aj žiadny, ale aby sme niečo vyhrali. To je dôležité. Zmluvu v zámorí nepotrebujem, aby som sa tu kvôli nej ukazoval. Hráči ma poznajú, ľudia ma poznajú, ja sa sám poznám. Ak by sme získali cenný kov, bolo by to pre mňa veľké plus.

Ako sa vyvíja rozhodovanie, či ísť na majstrovstvá sveta, keď po vypadnutí z play off prevláda sklamanie?
Po vyradení je každý frustrovaný. Forma tímu i našej päťky nebola optimálna. Tretí zápas série proti Rangers, prvý v New Yorku, sme prehrali 0.7. Prvú tretinu sme prehrali 0:3, a potom nasledoval taký domino efekt. Na čo súperi siahli, z toho dali gól, my sme sa nedostali k žiadnej šanci. Hrou som sa vôbec nezabával, všetko bolo také – zložité. Rýchlo sme vypadli, vôbec som nemal chuť do hokeja. Potreboval som si trochu oddýchnuť, trošku prečistiť hlavu. Povedal som si, že tu v Európe je širšie klzisko, iný štýl hokeja. Možno mi táto zmena prospeje, opäť sa do toho dostanem, aby som si urobil chuť na hokej.

Cítite sa na väčšom ľade lepšie?
Netvrdím, že mám väčší ľad radšej. Niektoré veci mi vyhovujú na väčšom, niektoré na menšom.

Presviedčal vás aj otec, aby ste prišli do Moskvy?
Otec? Otec s tým nemal nič spoločné, vôbec ma nepresviedčal. Ani sme sa o tejto veci poriadne nezhovárali. Všetko bolo na mne.

Na čo sa najviac tešíte, keď vojdete do kabíny?
Najmä na to, že sa bude hovoriť po slovensky – a na srandičky, ktoré vždy patria k tomu. Je zaujímavé počuť po niekoľkých mesiacoch slovenčinu v mužstve a porozprávať sa s chalanmi, ktorých som dlho nevidel.

Ste spokojný s krasokorčuli­arskou reklamou, v ktorej účinkujete?
Reklamu som už videl pred niekoľkými mesiacmi. Vyzerá zaujímavo, s kamarátmi sme sa na nej nasmiali. Nebolo to vôbec zle zostrihané. Režisér a chalani, čo to strihali, odviedli dobrú prácu.

Koho favorizujete v NHL na Stanley Cup?
Na východe je veľmi silné Buffalo, na západe San Jose a Anaheim.

Potešil by vás príchod mladšieho brata Marcela?
Vôbec neviem, ako Rangers stoja v sérii proti Buffalu a ako je to prípadne s voľnými miestami v reprezentácii. Uvidíme, ako sa to vyvinie.

debata chyba