Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy pre zranenie nejde na MS!

Útočník Dallasu Ladislav Nagy neposilní slovenskú reprezentáciu na hokejových MS v Moskve. Stredajšie vyšetrenie u neho odhalilo zranenie svalu v oblasti slabín. "Je mi to veľmi ľúto, ale tímový lekár mi štart neodporučil. Dva týždne mám mať absolútny pokoj," povedal Nagy pre Pravdu.

25.04.2007 20:11
debata

Nagy v noci na utorok vypadol s Dallasom z play-off NHL po siedmom súboji na ľade Vancouveru. Pravdepodobná verzia znela, že by sa na MS mal zúčastniť. Hráč chcel,  proti však bolo zranenie.

„Pri korčuľovaní som pociťoval bolesť, ale zápasy som zvládal. Tímový lekár mi však po vyšetrení povedal, že sval by sa mohol ešte viac poškodiť, či dokonca roztrhnúť. Na dva týždne mi naordinoval aboslútny pokoj,“ hovoril smutným hlasom Nagy.

Dvadsaťsedemročný rodák zo Šace sa na šampionát tešil. „Je mi to veľmi ľúto. Chcel som v Moskve hrať. Zišla sa skvelá partia a možno by sme siahali aj na medailu. Dúfam, že to chalanom vyjde aj bezo mňa,“ dodal krídelník, ktorý sa po sezóne v NHL stane voľným hráčom. 

K tímu trénera Júliusa Šuplera sa tak v Moskve pripojí aj František Skladaný. Hráč Karlových Varov mal pôvodne čakať ako náhradník na Slovensku, ale pri neúčasti Nagya bude rovnako ako Andrej Podkonický čakať na svoju šancu priamo v dejisku turnaja. Na súpisku sa však zatiaľ pravdepodobne nedostanú.

debata chyba