Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvojka STV bude žiť šampionátom

Dvojka Slovenskej televízie sa v najbližších dňoch zmení na hokejový kanál. Televízni diváci na Slovensku uvidia od 27. apríla do 13. mája celkovo 30 priamych prenosov a 18 záznamov zo svetového šampionátu v Moskve.

24.04.2007 12:17
debata

Vysielať sa nebudú len zápasy v skupinách o záchranu, o ktoré na predchádzajúcich šampionátoch nebol medzi divákmi veľký záujem. „Pre STV je to najvýznamnejší projekt v oblasti športu pre tento rok, venujeme mu pozornosť už od januára. MS v hokeji sú sledovanou udalosťou a radia sa medzi najsledovanejšie programy,“ uviedol programový riaditeľ STV Roman Lipták.

Projekt MS v hokeji na obrazovkách STV má komplexný charakter, jeho obsahom nie je len vysielanie zápasov, ale ponúka aj viaceré subformáty, interaktívne hry a internetovú prezentáciu. Vedenie televízie upravilo pre šampionát celé vysielanie na Dvojke. Celý projekt hokejového šampionátu vyjde STV na 14 miliónov korún.

„Majstrovstvá sveta v hokeji sú jediným športovým podujatím, ktoré sú pre nás ziskové. Do Moskvy vysielame 18-členný štáb, najpočetnejší v histórii. V Rusku budeme mať k dispozícii rovnako ako vlani v Rige satelitný voz, pribudne aj prenosový,“ informoval šéfredaktor športovej redakcie Andrej Miklánek.

Okrem tradičnej komentátorskej dvojice Pavol Gašpar, Matej Hajko sa ako spolukomentátori prenosov i hostia v moskovskom štúdiu budú divákom prihovárať aj Eduard Hartmann, Richard Lintner, Róbert Pukalovič, Radoslav Hecl a Ján Pardavý.

Súčasťou televízneho zápasu budú televízne štúdia s hokejovými hosťami. Okrem bratislavského športového štúdia bude aj improvizované v Moskve, z ktorého budú hostia analyzovať súboj aj s pomocou elektronickej ceruzky. Pri niektorých stretnutiach budú detaily hry analyzovať a rozoberať traja odborníci – spolukomentátor, hosť v Moskve a hosť v štúdiu v Bratislave. Súčasťou priamych prenosov zo slovenských zápasov budú aj flešové rozhovory s hráčmi po každej tretine a aj po zápase.

STV pripravila viaceré subformáty. Každý večer po poslednom zápase bude vysielať polhodinovú reláciu MS v kocke, čo bude rozšírené spravodajstvo z každého hracieho dňa. Okrem toho bude štáb STV pripravovať aj reláciu Moskva objektívom STV o živote ruskej metropoly počas šampionátu, počas prestávok odvysiela aj rubriku o historických momentoch slovenského a československého hokeja pod názvom Čriepky hokejovej histórie, súčasťou programu bude aj Okienko NHL. Počas prenosov nebude chýbať ani tradičné SMS hlasovanie, súťaž Päť a pol a Moskovská hitparáda, hlasovanie o najkrajšiu akciu šampionátu.

Prvýkrát v histórii ponúkne STV vďaka právam na svojej internetovej stránke aj 30-sekundové šoty z väčšiny zápasov. Na internetovej stránke stv.sk/hokej budú k dispozícii aj rôzne štatistiky, zaujímavosti a postrehy komentátorov i spolukomentátorov priamo z Moskvy.

debata chyba