Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Obor Stehlík: Mojou prioritou je NHL

Odchovanec skalického hokeja Richard Stehlík je jedným z desiatich obrancov, ktorých má tréner slovenského tímu Július Šupler momentálne k dispozícii v záverečnej príprave pred štartom na blížiacom sa svetovom šampionáte v Moskve. V konkurencii desiatich zadákov doposiaľ neštartovali na majstrovstvách sveta iba dvaja - Tomáš Starosta a Marcel Šterbák.

23.04.2007 21:06
debata

„Konkurencia je vždy. Ja robím maximum pre svoj štart na MS a uvidím, ako to dopadne,“ povedal dobre stavaný bek, ktorý si premiéru na záverečnom turnaji roka odkrútil pred rokom v lotyšskej Rige: „Šampionát v Rige som si vychutnal, nebol by som proti, keby to tak bolo aj v Rusku.“

Dvadsaťdvaročnému rodákovi zo Skalice skončila po dvoch úspešných sezónach zakončených vždy ziskom majstrovského titulu so Spartou Praha zmluva a jeho myseľ smeruje do zámoria, kde ako junior úspešne pôsobil v kanadskej QMJHL.

„Uvidím, ako sa to všetko vyvinie. V Sparte mi ponúkli kontrakt na ďalšie dva roky, ale možno to skúsim niekde inde. Chcem počkať, ako sa zmení moja situácia ohľadom NHL. Nashville má na mňa práva, ale v lete sa stanem voľným hráčom. Hovoril som s agentom a ohlasy sú vraj pozitívne. NHL je mojou prioritou. Teraz sa však sústreďujem najmä na boj o miestenku do Moskvy, kde mi môže dobré vystúpenie iba pomôcť,“ komentoval Stehlík, ktorý je s klubovou sezónou spokojný.
Nádejný obranca ako vyštudovaný ošetrovateľ nepatril v závere náročného play off iba medzi piliere defenzívy Sparty, ale občas pomohol aj lekárom mužstva.

„Spoluhráči veľmi dobre vedia, akú školu som doštudoval. V play off sme mali viacero chorých hráčov, ktorí boli na ľade vyťažovaní a v prípadoch, keď lekári toho mali veľa, som im občas pomohol,“ prezradil s úsmevom Stehlík a vysvetlil: „Podával som im aj infúzie, keď bolo potrebné. Najskôr sa síce trochu báli, pretože nevedeli, čo môžu čakať, ale neskôr sa mi sami hlásili. Po skončení kariéry by som možno pokračoval v štúdiu medicíny. Zaujíma ma najmä alternatívne a športové lekárstvo – akupresúra alebo akupunktúra.“

debata chyba